Henter kommentarer

Spændte markeder: Her er dit finansielle overblik tirsdag


Godmorgen og velkommen til dagens finansielle overblik.

Aktierne i USA ser ud til at holde vejret, når markederne åbner senere tirsdag, og det kan man godt forstå. Det bliver nemlig en heftig uge med regnskaber. Især hvis man er investor i selskaber, der beskæftiger sig med kunstig intelligens.

180 selskaber, som repræsenterer 40 pct. af markedsværdien for S&P-500-indekset, aflægger regnskab i denne uge, og investorerne holder især øje med, om deres selskaber kan leve op til de massive forventninger, der har været omkring kunstig intelligens.

Det skriver Bloomberg.

Nogen, der også holder vejret i dag, er Tesla-aktionærer. For selskabet aflægger tirsdag regnskab for første kvartal. Det kan du læse mere om i Euroinvestors optakt til regnskabet her.

Det er ikke kun Tesla, der skal lægge hovedet på blokken i tirsdag. Pepsico, GM, Mattel og Lockheed Martin aflægger ligeledes regnskab for første kvartal, mens vi på den hjemlige front kan se frem til et regnskab fra Tivoli.

Læs også: Nordnet ser muligt skifte på markedet

Vi tager fra regnskaberne i USA og Danmark til de finansielle markeder i Asien.

Kinesiske aktier starter morgenen i uenighed. Hang Seng-indekset med base i Hong Kong hopper op med godt 1,6 pct., mens det kinesiske aktieindeks CSI 300 modsat snubler og falder med næsten 0,6 pct.

Japanske aktier stiger fra morgenen af, når man kigger på det ledende Nikkei-indeks, som kravler op med lidt over 0,3 pct.

Europæiske aktier ser ud til at springe op, når de europæiske markeder åbner om få timer. Futures for Stoxx 50-indekset, der består af 50 aktier i store europæiske virksomheder, indikerer en stigning på over 0,6 pct.

Amerikanske aktier tegner sig til handle fladt, når markedet åbner i eftermiddag. Futures for de tre indeks S&P-500Nasdaq og Dow Jones indikerer, at aktierne ikke kommer til at lave nogen større ryk.

Olieprisen stiger. En tønde af den amerikanske WTI-olie koster tirsdag 82,25 dollar, mens den europæiske Brent-olie koster 87,35 dollar.

Prisen på olie følges nøje af investorer, fordi den kan give en idé om, hvordan verdensøkonomien klarer sig. En stigende oliepris indikerer økonomisk vækst, mens et fald kan være tegn på det modsatte. Geopolitiske faktorer og produktionsbeslutninger kan påvirke udbuddet af olie. Hvis prisen på det sorte guld stiger kan det føre til højere forbrugerpriser og inflation.

Guldprisen falder med over 1 pct. Guld handles således til en pris på 2.302 dollar pr. ounce.

Guldet er værd at følge, fordi guld opfattes af mange som en sikker havn i krisetider og har historisk klaret det godt i perioder med modvind på aktiemarkedet.

Kryptovalutaen bitcoin har ikke rykket sig det store ifølge Bloomberg. Den digitale mønt koster således stadig 66.532 dollar.

Har du for mange danske aktier eller for få teknologiaktier? Det kan du måske få svar på nu. Euroinvestor søger læsere, der vil dele sin portefølje med en af vores dygtige eksperter. Du kan stille spørgsmål og få en vurdering af din porteføljes sammensætning og råd til, hvordan du måske kan forbedre den for at få et højere afkast og mindre risiko. Skriv til os på redaktion@euroinvestor.dk.

Læs mere: Børsluk mandag: Nyt fokus gav aktierne luft under vingerne

Læs mere: Rundtossede boligejere: Prispilen peger i alle retninger