Henter kommentarer

Kriseramt selskab spås få dages overlevelse


Krisen kradser i elbilfirmaet Fisker, der har den danske bildesigner Henrik Fisker i spidsen. 

Og nu vurderes det, at selskabet er i fare for en konkurs: 

»Jeg kan ikke forestille mig, at Fisker Inc. har mange dage tilbage at overleve i,« siger Rene Tønder, der er direktør i Autoinc og arbejder som strategisk rådgiver i bilbranchen til Børsen

Samme melding kommer også fra Thomas Hayes, der er formand for hedgefonden Great Hill Capital. Overfor Reuters spår han ikke selskabet mange overlevelseschancer og mener, at det er et spørgsmål om tid, før Fisker vil søge om konkursbeskyttelse i USA:

»Jeg kan ikke sætte en dato på, om det er næste uge eller næste år, men det er uundgåeligt,« siger Thomas Hayes til Reuters.

Elbilfirmaet Fisker har været i krise det meste af sidste år, men mandag ramte krisen sit hidtidige højdepunkt. Det skete, da Fisker kunne meddele, at samtalerne med en unavngiven bilproducent om et mulig samarbejde faldt fra hinanden. 

Det førte til et massivt aktiedyk, som efterfølgende førte til, at handlen med aktien blev stoppet mandag. Efterfølgende meldte New York Stock Exchange ud, at man ville afnotere selskabet. Det kan du læse mere om her

Afnoteringen betyder også, at børsen i New York vil kræve, at Fisker Inc. skal tilbyde at tilbagekøbe obligationer, der har udløb i 2026, og straks tilbagebetale anden gæld, der har udløb i 2025.

Og det kan blive en udfordring for Fisker, der i øjeblikket ikke har pengene. 

»Vi har i øjeblikket ikke tilstrækkelige kontante reserver eller finansieringskilder, der er tilstrækkelige til at opfylde alle forfaldne beløb vedrørende 2026-obligationerne eller 2025-obligationerne, og som et resultat kan sådanne begivenheder have en væsentlig negativ indvirkning på vores forretning, driftsresultater og økonomiske tilstand,« lyder det fra Fisker Inc. i en meddelelse. 

For 2023 havde Fisker et underskud på 5,3 mia. kr. Fisker-aktien er faldet med 98,4 pct. det seneste år og koster nu kun 0,09 dollar.