Henter kommentarer

Aktien er lige steget 19 pct. - det kan blive afgørende for hans aktie


Trump Media-aktien står og falder med, hvordan tidligere præsident Donald Trump klarer sine retssager og valgkamp.

Det vurderer to eksperter til Business Insider, efter Trumps aktie siden den toppede i marts har tabt næsten 60 pct.

Trump Media-aktien kan afspejle, hvordan den tidligere præsident klarer det i offentlighedens øjne, og hvor stor en tiltro hans tilhængere har, fortæller Michele Costola, der blandt andet forsker i såkaldte meme-aktier ved Ca' Foscari Universitet i Venidig, til finansmediet.

Han sammenligner Donald Trumps aktie med fodbold-aktier, hvor aktierne stiger og falder alt efter, hvordan klubberne spiller.

Den tidligere præsident er republikanernes kandidat til præsidentvalget i november 2024, alt imens han kæmper med diverse retssager i USA, men til trods for det har han stadig en stor fanbase, fortæller Imran Yousaf, der også forsker i meme-aktier ved Wenzhou-Kean universitet i Kina.

Fanbasen er især stor under valgcyklusser, og præsidentkandidaten kan muligvis overbevise sine fans om at investere i Trump Media-aktien, hvilket ville gøre ham til en velholden mand, vurderer Imran Yousaf.

Selv ejer Donald Trump nemlig 58 pct. af Trump Media-aktien.

Trump Media er de seneste tre måneder faldet med over 23 pct., hvilket blandt andet skyldes, at de nuværende aktionærers investering står til at blive udvandet gennem et salg af 21,5 mio. aktier. Det kan du læse mere om her.

Læs mere: Godt nyt fra ECB: Renten sænkes snart

Læs mere: Bavarian Nordic falder - det er der sket