Henter kommentarer

Amerikanske aktier fortsætter fald - et særligt indeks trækker dog i grønt


Der er en blandet stemning hos de amerikanske aktier i tirsdagens børsåbning.

Det industritunge Dow Jones-indeks går frem med 0,6 pct. og står dermed til at have sin første dag i grønt, efter at være lukket i rødt seks dage i streg.

Det brede S&P 500-indeks og det techtunge Nasdaq-indeks falder til gengæld tilbage med henholdsvis 0,1 og 0,2 pct. 

Alligevel skyder markedet tirsdagen i gang en del bedre end mandagens handelsdag. Her blev aktierne presset af weekendens iranske angreb på Israel, samt udsigterne til at de høje renter kommer til at holde ved i længere tid.

Læs også: Europas markeder åbner med blodrøde tal

Omny Studio Clip

Investering i kunstig intelligens

En af de aktier, der løber med opmærksomheden i tirsdagens børsåbning er sygekassen UnitedHealth, der stiger med 7 pct. ovenpå deres første kvartalsregnskab, hvor de kunne præsentere en omsætning, der var bedre end ventet.

Derudover er de to amerikanske bankkæmper, Morgan Stanley og Bank of America også kommet med regnskab. Begge overgik de analytikernes forventninger på en række nøgletal. Bank of America-aktien må dog tage til takke med et fald 1,8 pct., mens Morgan Stanley-aktien stiger med 1,6 pct.

Både i Europa og Asien har aktierne været farvet i rødt tirsdag.

I Asien er aktierne blevet trukket ned af en række økonomiske nøgletal fra Kina, der blevet præsenteret tirsdag morgen. Det kan du læse mere om her

Har du for mange danske aktier eller for få teknologiaktier? Det kan du måske få svar på nu. Euroinvestor søger læsere, der vil dele sin portefølje med en af vores dygtige eksperter. Du kan stille spørgsmål og få en vurdering af din porteføljes sammensætning og råd til, hvordan du måske kan forbedre den for at få et højere afkast og mindre risiko. Skriv til os på redaktion@euroinvestor.dk.

Læs også: Trump-aktie i stort fald

Læs også: Markante kursfald rammer børserne