Henter kommentarer

Analytiker: Olieaktierne er på udsalg


 
Hvad er aktiv og passiv investering?
Vis mere

Der kan være gode »tilbud« at hente på de europæiske olieaktier i øjeblikket.

Sådan lyder meldingen fra den norske analytiker i SpareBank 1 Markets, Teodor Sveen-Nielsen til den norske avis Finansavisen.

Han mener at de amerikanske olieaktier i øjeblikket er op mod 80 pct. dyrere end deres europæiske konkurrenter, og at der derfor kan være gode muligheder for investorerne.

»De er på sommerudsalg,« siger Teodor Sveen-Nielsen til Finansavisen.

Han fremhæver aktier som Equinor, Aker BP og DNO men også Total, Eni, Shell og BP.

Læs også: Jyske Bank anbefaler at købe stor dansk aktie: De tror, at aktien kan stige markant

Analytikeren opremser flere årsager til prisforskellene. Blandt andet skulle de europæiske olieselskaber have højere krav til afkastet, på grund af et større fokus på ESG. Ligesom at forventningen også er, at de også skulle have mindre vækst og være mere volatile når det kommer til indtjening.

Men Teodor Sveen-Nielsen mener, at det er »vanskeligt« at se for sig, da både de amerikanske og europæiske selskaber er eksponerede mod de globale oliepriser.

Læs også: Sydbank: Her er der risiko for skuffelser

I interviewet med Finansavisen fremhæver analytikeren særligt DNO-aktien. Sveen-Nielsen mener, at der er meget der taler for, at være »bull« på aktien da kursen er lav. Derudover er selskabet billigt på flere nøgletal, siger han til den norske avis.

DNO-aktien er steget med 4,4 pct. i fredagens børshandel, men det seneste år er aktien faldet tilbage med mere end 38 pct.

Læs også: 8 mulige vinderaktier: Derfor satser Lau Svenssen på dem

Læs også: Dårligt nyt til gaskunder: Prisen fordoblet på få år