Henter kommentarer

| Opdateret

Analytiker om dansk aktie: Folk køber pipeline og momentum - selskabet har ingen af delene


I løbet af to år er aktiekursen faldet 40 pct. hos den danske medicinalgigant Lundbeck. Det skyldes, at medicinalselskab, der er specialiseret inden for medicin til hjernen og centralnervesystemet, er udfordret på manglende positive nyheder, lyder det fra bl.a. Nordeas medicinalanalytiker, Michael Novod, skriver FInans.

»Ser man alene på værdiansættelsen, er Lundbeck-aktien priset alt for lavt, men folk køber pipeline og momentum i dagens aktiemarked. Lundbeck har i øjeblikket ingen af delene, hvilket dog kan vende med en acceleration i Vyepti-salget,« udtaler Michael Novod til Finans.

I videoen ses udviklingen i markedsværdien pro anno for en række selskaber i den danske sundhedssektor. Grafikken er lavet via Flourish Studio.

Han fremhæver, at selskabet finansielt  er 'meget stærkt', og det er for tidligt at vurderer om lanceringen af migrænemidlet Vyepti har været skuffende.

En af dem, der også har sat fokus på Lundbeck er Aktieinfos aktieanalytiker, Lau Svenssen, der også er kendt fra aktiepodcasten Millionærklubben. Han er enig i, at hovedproblemet er: 'En smal pipeline af produkter under udvikling og tidsbegrænsning på patenterne, når det lykkes at komme helt i mål med et nyt produkt med stort salgspotentiale.'

'Balladepunktet er selskabets R&D-pipeline. Her er Brexpiprazole eneste og dermed afgørende håb. Produktet er i fase 3 for anvendelse mod Alzheimer’s og PTSD samt i fase 2 angående Borderline Disorder. De næste R&D-projekter er kun nået fase 1, og der er altså et decideret hul. Udvikling, opkøb, salg og samarbejder Kapløbet om fremtidens produkter kræver størrelse, og her kniber det for Lundbeck,' skriver Lau Svenssen i sin analyse.

'Aktiekursen (205) er på forhånd faldet kraftigt. Nedturen må derfor snart være overstået, og så skal opmærksomheden rettes mod det store upside potentiale i den eksisterende forretning. Værdien af Vyepti kommer oveni. Børsværdien er på kun 40,8 mia. kr., og tillagt nettogælden på 6,0 mia. kr. bliver Economic Value 46,8 mia. kr. Med 5.843 medarbejdere er prisen per job 8,0 mio. kr. Det tilsvarende tal hos Novo Nordisk ligger på ca. 22 mio. kr., og Chr. Hansen koster ca. 34 mio. kr.'

Lau Svenssen, der selv har aktier i Lundbeck, har set nærmere på selskabets styrker og svagheder, ligesom han har fremhævet en række trusler og muligheder. Under 'Styrker' lyder det således:

'Selskabet hører trods sin moderate størrelse til blandt de førende inden for medicin til hjernen og centralnervesystemet (CNS). Det er et krævende segment pga. hjernens beskyttende hinde og besvær med sikker påvisning af effekt og bivirkninger. Til gengæld er værdien af markedet meget stor både for så vidt angår svære sygdomsforhold (fx skizofreni, bipolar lidelse, Alzheimer’s, Parkinsons), og bredt forekommende tilstande som depression og migræne.'

Du kan læse mere om svaghederne, mulighederne og truslerne her.

Du kan se nøgletal og hvordan aktiekursen har udviklet sig på aktiesiden her.