Henter kommentarer

Dagens top 3 markedsnyheder


Her er dagens top tre markedsnyheder fra de danske finansmedier

Aktiedirektør om danske aktier: Det kan blive kursdrivere

En lang række danske selskaber er på vej med friske regnskabstal for andet kvartal. Det kan ende med at sende aktiekursen i vejret, hvis selskaberne formår at fjerne usikkerheden om, hvor påvirket de bliver af coronavirussen. Det skriver Børsen.dk.

Det er især selskabernes indtjeningsforventninger til 2020, som mange selskaber før har suspenderet, der vil være en afgørende kursdriver.

»Det hænger sammen med, at kan man reducere usikkerheden om forretningen, pengestrømme og gæld, ja så står selskabet godt. Kan selskaberne så ovenikøbet overraske på tallene med en bedre end ventet omsætning, så stiger kursen,« udtaler direktør i HC Andersen Capital, Tue Østergaard, ifølge Børsen.dk. Det kan du læse mere om her.

Aktiechef holder ekstra godt øje med disse tre aktier i regnskabssæsonen

De kommende uger byder på regnskaber for de største danske børsselskaber, hvor chefanalytiker i Alm Brand Markets, Michael Friis Jørgensen, især vil holde øje med Vestas, GN Store Nord, og Demant. Det skriver Børsen.

»Vestas er nok det mest spændende C25-regnskab. Der er kommet frygtelige regnskaber fra de to konkurrenter GE og Siemens Gamesa, så det handler om, hvorvidt Vestas kan undgå nogle af de problemer, som de andre selskaber er løbet ind i,« udtaler Michael Friis Jørgensen ifølge Børsen.

Han forventer at høreapparatsproducenterne GN Store Nord og Demant bliver lidt af en gyser, da deres produkter henvender sig til coronapandemiens risikogruppe.

Derudover forventer han et lyspunkt i GN's audiodivision, da stigningen i hjemmearbejde har øget efterspørgslen på headsets.

Investeringsrobotter kommer godt igennem coronakrisen

Danske Banks investeringstjeneste June har leveret det største afkast igennem coronapandemien for investorer med høj risiko, og lander på en andenplads for investorer med middel risiko. NORD Investments træder ind på førstepladsen med det højeste afkast blandt indvestorer med lav og middel risiko. Det skriver Finans.dk.

»NORD’s løsning er baseret på, at man lægger en langsigtet strategi og så holder helt fast i denne og altså ikke foretager nogen kortsigtede, taktiske valg. Det eneste vi gør aktivt er at rebalancere, så risikoprofilen hele tiden er den samme, » udtaler direktør for NORD, Anders Hartmann ifølge Finans.dk.

For høj-risiko investeringser er afkastet fra 1. Januar 2019 til 30 Juni 2020 for June 18,47 pct. og 17,29 pct. for NORD.

I dag er der bl.a. regnskaber fra HSBC, Siemens Healthineers og Societe Generale m.m. Den Økonomiske kalender byder på PMI-tal fra Norge, Sverige og Kina.

Husk at du kan se hele finanskalenderen og den økonomiske kalender her.

Læs også: Sådan gik det aktiemarkedet i USA fredag

Læs også: Sarah Ophelia Møss: Spænder din hjerne ben for dine investeringer?