Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


 
Hvad betyder det at slå markedet?
Vis mere

Her er dagens væsentligste nyheder fra de danske finansmedier.

Dansk selskab opjusterer forventninger til både salg og indtjening

Asetek har onsdag aften opjusteret sine forventninger til 2023. Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen.

Asetek regner nu med en vækst i omsætningen på 25-35 pct. i år sammenlignet med 2022, mens buddet førhen var på en fremgang på 5-15 pct. Desuden ses driftsindtjeningen ende i 5-7 mio. dollar mod oprindeligt 2-4 mio. dollar.

Læs mere her.

​Gaming-aktie brager ned efter skuffende tal og topchef-fyring

Aktien i Gamestop dropper med 19,7 pct. i onsdagens eftermarked i USA, da koncernens regnskab for første kvartal ikke lever op til forventningerne til omsætningen.

Samtidig har koncernen fyret topchef Matt Furlong, mens formand og storaktionær Ryan Cohen, kendt som grundlæggeren af Chewy, vil overtage en mere operationelt rolle, som "ledende bestyrelsesformand".

Læs mere her.

​Ørsted skruer markant op for investeringerne

Energiselskabet Ørsted har onsdag aften bekræftet sit mål om at have opstillet vedvarende energi med en samlet kapacitet på 50 gigawatt, GW, inden udgangen af 2030. Koncernen sætter samtidig højere forventninger til investeringerne i perioden 2023-2030, mens målet for indtjeningen i 2030 øges i forhold til tidligere udmeldinger.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse inden Ørsteds kapitalmarkedsdag torsdag.

Læs mere her.

​Nordnet om mediegigant: 'Investorerne er i chok'

For investorerne i Viaplay er tæt på alt, blevet forvandlet til det værre på 2 katastrofedage. Nu er spørgsmålet så: Kan selskabet og aktien få et comeback?

Sådan lyder det fra Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen torsdag morgen.

Det hele startede mandag, hvor en meget skæbnesvanger nedjustering tikkede ind fra Viaplay og fra selskabets ejere.

Læs mere her.

Markedstendenser

Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer torsdag morgen en åbning med et lille fald på 0,24 pct.

»en overraskende renteforhøjelse fra BoC dæmper optimismen på aktiemarkederne og det kan meget muligt blive situationen frem til de vigtige rentemøder i Fed og ECB henholdsvis onsdag og torsdag i næste uge. S&P 500 faldt tirsdag med 0,4%, mens der var et endnu større fald blandt de rentefølsomme og teknologitunge aktier i Nasdaq-indekset på 1,3%,« lyder det i en morgenrapport fra Nordea.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Lyt til alle afsnit af Millionærklubben her: