Henter kommentarer

Alm. Brand går markant frem fra sidste år: Opjusterer forventningerne til året


Det danske forsikringsselskab Alm. Brand går markant frem i første kvartal af 2024, når man sammenligner med samme periode sidste år. 

Det står klart, efter at selskabet har præsenteret sit regnskab for første kvartal torsdag morgen, hvor Alm. Brand også opjusterer sine forventninger til året. 

»Jeg er rigtig glad for, at stadig flere kunder vælger at forsikre sig i Alm Brand Group, og at vores eksisterende kunder tegner flere forsikringer hos os,« udtaler adm. direktør Rasmus Werner Nielsen. 

Læs også: Økonom om GN-regnskabet: 'Der bør være plads til en solid kursstigning'

Alm. Brands forsikringsresultat endte med et overskud på 295 mio. kr. mod 205 mio. kr. i første kvartal af 2023. 

Forventningen til årets resultat før skat og særlige omkostninger opjusteres med 100 mio. kr. så Alm. Brand nu regner med et resultat på mellem 1,63-1,83 mia. kr. 

Alm. Brands forsikringsindtægter går frem til 3,012 mia. kr. mod 2,853 mia. kr. i første kvartal af 2023. Det var over analytikernes forventninger om 2,985 mia. kr., viser konsensusestimater indsamlet af selskabet selv. 

Det vigtige forsikringstekniske nøgletal combined ratio lander på 90,2 i 1. kvartal af 2024 mod 92,8 i 1. kvartal af 2023. Det var samtidig også lavere, end analytikerne havde forventet, da de på forhånd havde regnet med 91,6 pct.  

Tallet dækker forsimplet sagt over, hvor meget selskabet betaler i erstatninger (sammenlignet med de penge, som det får ind i forsikringspræmier) og hvor meget selskabet bruger på at drive sin forretning.

Hvis combined ratio er under 100 pct, tjener selskabet penge på sin forsikringsdrift. Jo lavere tal, jo bedre.

Alm. Brand-aktien har ligget i et dødvande i løbet af de seneste 12 måneder. Aktien er i den periode faldet 2,6 pct.

Læs også: Novo Nordisk banker forventningerne og opjusterer 

Læs også: Mærsk lander overskud og hæver forventningerne

Har du for mange danske aktier eller for få teknologiaktier? Det kan du måske få svar på nu. Euroinvestor søger læsere, der vil dele sin portefølje med en af vores dygtige eksperter. Du kan stille spørgsmål og få en vurdering af din porteføljes sammensætning og råd til, hvordan du måske kan forbedre den for at få et højere afkast og mindre risiko. Skriv til os på redaktion@euroinvestor.dk.