Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


Her er dagens vigtigste nyheder fra de danske finansmedier.

Hvis investor fik penge tilbage i skat, ville han købe denne C25-aktie

Fredag vælter der milliarder ind på danskernes konto, når skat tilbagebetaler overskydende skat.

Og hvis den danske formueforvalter og valueinvestor Per Juul fra Juul Value Invest fik 10.000 kr. tilbage i skat og skulle smide dem i en aktie, så ville valget falde på en helt særlig C25-aktie.

En valueinvestor har fokus på billigt prisfastsatte aktier - både i forhold til de fundamentale værdier i det bagvedliggende selskab, men også sammenlignet med det øvrige marked.

Læs mere her.

'Fantastisk for investorerne' - særlig gruppe af aktier har leveret vildt afkast

Selvom 2024 kun har været i gang i lidt over tre måneder, så har aktierne allerede leveret et afkast, man kan forvente på et helt år.

I første kvartal 2024 leverede de danske aktiefonde nemlig et gennemsnitligt afkast på 9,7 pct., viser friske tal fra Finans Danmark.

Også hvis man kigger på den lidt længere horisont har de danske investorer grund til at være glade.

På 1-års sigt er aktiefondenes gennemsnitlige afkast på cirka 20 pct.

Læs mere her.

Investeringsøkonom om højspændt situation: Kan udløse en korrektion

Det er længe siden, at aktiemarkedet har set en større korrektion - men en eskalerende konflikt i Mellemøsten mellem Iran og Israel kan blive den udløsende faktor.

Sådan lyder vurderingen fra investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen:

»Hvis situationen eskalerer, kan det være det, som udløser den, men hvis situationen ikke eskalerer, behøver det ikke være en større risiko nu,« skriver han i en kommentar.

Læs mere her.

Forudser at de økonomiske konsekvenser kan blive »enorme«

Der kan ske kraftige bevægelser i markedet, når handlen åbner mandag morgen efter at have været lukket henover weekenden.

Olieprisen kan stige, de store aktieindeks som S&P 500 og Nasdaq kan falde tilbage og korte renter kan stige.

Sådan lyder forudsigelsen fra Sara Midtgaard, der er seniorøkonom i Handelsbanken til det norske erhvervsmedie, E24.

Læs mere her.

Markedstendenser

Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer mandag morgen en åbning med en stigning på 0,55 pct.

Dagens tal og begivenheder

  • Millionærklubben byder torsdag 25. april indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Denne gang zoomer Millionærklubben ind på nogle af verdens vækstøkonomier og undersøger, om investeringsmulighederne er værd at satse på eller nærmere lidt for risikable.

Debatten styres af Millionærklubbens faste vært, Bodil Johanne Gantzel, og panelet består af markedsdeltagere og analytikere, der til daglig arbejder med Emerging Markets- investeringer. Billetter kan købes her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer