Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


Her er dagens vigtigste nyheder fra de danske finansmedier.

Kinesisk økonomi overgår forventningerne: Vokser mere end ventet

Den kinesiske økonomi er vokset mere end analytikerne og markedet havde forventet i første kvartal af 2024.

Det viser friske BNP-tal fra Kina, der er landet tirsdag morgen.

Kinesisk økonomi voksede således med 5,3 pct. i første kvartal af 2024 sammenlignet med samme periode året før. På forhånd var forventningen at tallet ville lande på omkring 5 pct.

Læs mere her.

Saxo Bank: Her gemmer der sig aktiejuveler

Der gemmer sig aktiejuveler et særligt sted i aktiemarkedet.

Det vurderer Peter Garnry, der er aktiestrategichef i Saxo Bank. Han peger på 10 navngivne aktier, som man med fordel kan holde særligt øje med.

Det sker i bankens nylige kvartals udsyn, hvor Saxo Bank peger på Europa som den region, som banken bedst kan lide lige nu.

Læs mere her.

Sundhedsinvestor ser potentialet: Tre ting kan få aktien 'til at rykke sig'

Det trak naturligvis overskrifter, da den danske biotekkæmpe Genmab for bare et par uger siden kunne annoncere det milliardstore opkøb af den amerikanske biotekvirksomhed Profoundbio.

Investorerne har umiddelbart taget ganske lunkent imod nyheden. Det afspejler sig i Genmab-aktien som 'kun' er steget 0,8 pct. siden offentliggørelsen af opkøbet.

Læs mere her.

Nordnet: Et C25 i rødt tirsdag vil ikke overraske

De amerikanske aktier startede mandag godt, men sluttede børsdagen med brede fald, og det kan sprede sig til de danske aktier.

Det skriver investeringsøkonom hos Nordnet, Per Hansen, i en kommentar, og peger på, at markante fald i de toneangivende indeks i Europa og C25-indekset i Danmark ikke vil komme som et chok for ham.

Læs mere her.

Markedstendenser

Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer tirsdag morgen en åbning med et fald på 0,34 pct.

»I dag bliver ZEW erhvervstillidsrapporten for den tyske økonomi offentliggjort. Det vil være en af de første indikationer på stemningen i april. Det er dog vigtigt at huske på, at ZEW rapporten fanger konsensus forventningerne blandt økonomer, og dermed er rapporten meget forskellig fra andre erhvervstillidsmål, som fanger stemningen blandt indkøbscheferne i økonomien. Den seneste trend i ZEW rapporten viser, at økonomer er blevet mere optimistiske omkring den tyske vækstudsigt, men at denne optimisme endnu ikke har manifesteret sig i vurderingen af den aktuelle situation, som fortsat ligger på et historisk lavpunkt. Det bliver interessant at se om den aktuelle situation viser tegn på forbedring i april.« Sådan lyder det i en morgenrapport fra Nordea.

Dagens tal og begivenheder

Millionærklubben byder torsdag 25. april indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Denne gang zoomer Millionærklubben ind på nogle af verdens vækstøkonomier og undersøger, om investeringsmulighederne er værd at satse på eller nærmere lidt for risikable.

Debatten styres af Millionærklubbens faste vært, Bodil Johanne Gantzel, og panelet består af markedsdeltagere og analytikere, der til daglig arbejder med Emerging Markets- investeringer. Billetter kan købes her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer