Henter kommentarer

Lars Seier skyder millioner i musikplatform


Finansmanden Lars Seier Christensen har kastet sig over endnu et projekt, hvor blockchain-teknologi spiller en central rolle.

Hos musiktjenesten Hypery har man rejst startkapital fra blandt andet finansmanden og investoren, der er administrerende direktør i Seier Capital.

I Hypery spiller Concordium Blockchain, der er grundlagt af Lars Seier Christensen, en fundamental rolle. Både Concordium og Hypery deler en vision om et legitimt og sikkert økosystem, hvor rettighedshavere får en rimelig andel og til enhver tid kan kontrollere den.

Og det kan man via en NFT, der ligesom flere kryptovalutaer bygger på blockchain.

»Jeg er jo generelt meget interesseret i alt, der har med blockchain at gøre. Lige nu er NFT'er 'flavour of the month' på mange måder. Vi vil gerne have en eksponering til musikbranchen, og det giver Hypery mulighed for,« siger finansmanden til Euroinvestor.

Bag Hypery står erfarne musikfolk, blandt andet Jakob Deichmann, der er tidligere direktør for Warner Music Denmark, og som udgangspunkt er det ikke meningen, at de kunstnere, der er tilknyttet Hypery, skal udgive al deres musik på en NFT.

Til gengæld giver en NFT-udgivelse kunstneren mulighed for at få en ekstra indtægt

En af måderne, Hyperys NFT'er skal distribueres på, kan blandt andet være ved at en kunstner udgiver et nyt album på Spotify, mens en enkelt single bliver solgt som NFT via Hyperys platform.

»Der er sket meget i musikbranchen de seneste årtier. Indtjeningsgrundlaget er forsvundet, og det er især kanaler som Spotify og YouTube, der giver eksponering, men det giver ikke lige så mange penge eller kontrol over distributionen,« siger Lars Seier Christensen og fortsætter:

»Derfor synes vi, at NFT'er er en oplagt erstatning som en ekstra kanal, hvor kunstnere kan udgive et begrænset oplæg af en single, et interview eller en backstageoplevelse.«

NFT står for non fungible token, hvilket betyder, at man ved at lægge særlige funktioner ind på et token, gør det unikt. På den måde er ejeren sikker på, at være den eneste ejer af NFT'en.

NFT'er kan tillægges forskellige karakteristika – for eksempel et kunstværk, en video eller en musik lydfil, hvilket er tilfældet for Hyperys NFT-start up.

NFT'er har eksisteret siden 2014, men det var især i løbet af 2021, at populariteten for alvor tog fart. Selvom NFT'er lige nu er hotte i den digitale verden, medgiver Lars Seier Christensen, at kendskabet til det aktivet kan være begrænset.

Derfor venter han i første omgang, at Hyperys kunstnere via sociale medier fører potentielle købere til NFT-startuppens platform.

»Det er et begrænset segment i dag, der har fuld viden om NFT'er, men det ser vi som en mulighed, hvor kunstnerne med deres eksponering på de sociale medier kan udbrede budskabet,« siger han.

En af kunstnerne, der vil udgive en NFT på Hypery er den danske sangerinde Ida Corr. Hendes sang 'Whats The Prob Dog?' er gået viralt på det sociale medie TikTok, den er blevet streamet mere 2,5 mia. gange.

Lars Seier Christensen har indtil videre skudt omkring 15 mio. kr. i projektet. Hvis det viser sig at være en succes, er han klar på at investere yderligere. Han er overbevist om, at folk ønsker at have ejerskab over ting, og at NFT'er er en måde at gøre det på.

»Det er lidt ligesom hvis man havde en plakat af et Picasso-værk. Det er ikke det samme som at eje originalen. Jeg tror at folk i fremtiden vil have NFT-skærme derhjemme, hvor man kan afspille og vise det, man ejer,« siger han.

Sidste år investerede Lars Seier Christensen i NFT-galleriet Spaceseven, hvor han også via Concordium Blockchain leverer den primære blockchain-teknologi bag. Her er det muligt at købe unikt NFT-kunst.

Indtil videre er projektet kommet »godt fra start,« fortæller han.

»Det går faktisk rigtig fint. Vi har vel omkring et par tusinde kunstværker, og vi har fået en del ros for brugerfunktionaliteten. Der er blevet testet en del frem og tilbage, men det fungerer efter hensigten,« siger han.

Netop brugeroplevelsen er nemlig vigtig, når det drejer sig om NFT'er, lyder det fra finansmanden.

For at blive ejer af en NFT er det nødvendigt at handle med kryptovaluta, og Lars Seier Christensen og resten af teamet bag Hypery og Spaceseven arbejder blandt andet på, at man som bruger får en »smooth« oplevelse.

»Derudover kan blockchain og kryptoverdenen virke som en jungle for mange. Det kan måske virke uoverskueligt at danne sig et overblik over, hvem man kan stole på, men her vil vi lave en nem og intuitiv proces, som jeg har erfaring med fra Spaceseven. Det er blot et spørgsmål om minutter, som er man i gang,« siger han.

Læs også: Bøgerne du SKAL læse – Seniorstrategens favoritter

Læs også: Simon Richard Nielsen: Oprøret smuldrer i GameStop og AMC