Henter kommentarer

| Opdateret

Milliarderne ruller ind hos Ørsted - det venter energigiganten af 2023


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

Den danske energigigant Ørsted er torsdag aften kommet med foreløbige regnskabstal for 2022.

Ørsted forventer for 2022 et driftsoverskud (EBITDA), der før af- og nedskrivninger ses lande i niveauet 21,1 mia. kr. Det ligger inden for det spænd, som Ørsted tidligere har meldt ud.

Det er samtidig en stigning på 5,3 mia. kr. sammenlignet med 2021.

Læs også: Køber massivt op i C25-selskab

Ørsted fik med egne ord gavn af selskabets »alsidige portefølje og opnåede markant højere indtjening« på landvind- og solenergiforretningen samt selskabets kraftvarmeværker og gasaktiviteter, end energiselskabet havde forventet i begyndelsen af året. Ørsteds indtjening i Offshore faldt omvendt.

»Det uventede fald i Offshore skyldtes primært negative effekter fra prissikringer og forsinkelser på konstruktionen af vores Hornsea 2 og Greater Changhua 1 & 2a-projekter,« bemærker Ørsted i den forbindelse.

Ørsted venter i det nye år et driftsoverskud på 20-23 mia. kr.

»Vores forventninger til EBITDA antager en markant højere indtjening i Offshore, uændret niveau i Onshore og en markant lavere indtjening i Bioenergy & Other sammenlignet med 2022,« lyder det i en kommentar fra Ørsted.

Det er udsigterne for Ørsted, der i løbet af de seneste 12 måneder har oplevet en aktiekurs, der er faldet næsten 13 pct.

Investorer har dog søgt tilbage mod Ørsted-aktien, der er steget 13,3 pct. i løbet af de seneste tre måneder.

Læs også: Storbank advarer: Investorerne bliver snydt - de er ikke forberedte på det som kommer

Læs også: Aktiechef: Vær 'forsigtig' med denne slags aktier