Henter kommentarer

Milliardforvalter om dramatisk C25-udvikling: 'Det er meget, meget spændende'


»Det er en meget, meget spændende udvikling.«

Sådan lyder det fra Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos Artha Kapitalforvaltning. Vi taler om det drama, der lige nu udspiller sig på den danske børsscene. Det sker, efter en ny storaktionær er dukket ud af det blå hos det hårdtprøvede, danske høreapparatselskab, GN Store Nord.

GN Store Nord danner kampplads for et opgør imellem spekulanter, der satser på, at GN-aktien skal ned, og langsigtede investorer, der mener, at GN-aktien er undervurderet.

Læs også: Ser billige og interessante aktier her: 'Derfor kan du godt købe lidt nu'

Tirsdag meddelte GN Store Nord, at 'Norges Bank' har øget sin position i det danske høreapparatselskab, så Norges Bank sad på mere end 5 pct. af aktierne. GN Group oplyser over for Euroinvestor, at det er Norges Bank, Bankpladsen 2 i Oslo, der er afsender på meddelelsen. På den adresse finder man verdens største investeringsfond, den norske oliefond.

Den udvikling vækker opsigt hos den danske kapitalforvalter, der forvalter omkring 17 mia. kr. Han har længe talt varmt for GN-aktien, som formueforvalteren har investeret i. Han har derfor fulgt nøje med i, hvordan storaktionæren hos GN Store Nords konkurrent, Demant, i et opsigtsvækkende træk har købt op i GN Store Nord.

Læs også: Goldman Sachs spår lang og hård aktienedtur

»Hvis jeg var short i den her aktie, ville jeg skynde mig ud af den, for risikoen for et short squeeze er ikke blevet mindre. Man spekulerer mod William Demant Invest og den norske oliefond.«

GN Store Nord er ifølge tal fra Finanstilsynet den næstmest shortede aktie på det danske børsmarked. Investorer, der satser på kursfald, har sat sig på 8,10 pct. af GN-aktien

Han tør ikke spå om, hvorvidt oliefonden er på vej til at øge positionen til 10 pct., men fonden har så mange penge under forvaltning, at det ikke er noget som helst problem. Det kan du læse mere om i Dansk børsdrama rammer spekulative hedgefonde i London og New York.

Læs også: Børshus: 10 billige udbytteaktier til din portefølje

»Det er i hvert fald en langsigtet ejer. Det er nok den allersidste, som jeg har lyst til at investere imod,« udtaler Lars Hytting.

Han ser ikke for sig, at den norske oliefond er på vej til at overtage GN Store Nord, men påpeger, at det er et nyt kapital i dramaet om GN Store Nord.

»Jeg kan ikke pege på nogen som helst investor, som jeg hellere ville have som investor  – jo måske William Demant Invest – men det her er meget, meget interessant,« udtaler Lars Hytting.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Et lille stykke dansk børshistorie er under opsejling

GN-aktien har været sendt ud i nogle kraftige udsving de seneste måneder, men GN-aktien er – trods eksplosive stigninger – faldet mere end 57 pct. i løbet af de seneste 12 måneder. Det er tilsyneladende ikke noget, der afskrækker verdens største investor, påpeger aktiechefen.

»De bruger tilsyneladende samme regnemaskine som mig, og den giver en GN-aktiekurs, der i mine øjne burde ligge på 400-500 kr. Jeg ser i hvert fald en mulighed for, at aktiekursen kan blive fordoblet her,« udtaler Lars Hytting.

Den norske oliefond, der formelt er kendt som Norges Bank Investment Management, forvalter omkring 12.562.800.000.000 norske kr.

Du kan læse mere om de to danske høreapparatgiganter GN Store Nord og Demant i artiklen 'Handelsbanken om C25-rivaler: Hold den ene, og køb den anden'.

Læs også: Det forventer GN af fremtiden: 'Jeg er meget opmuntret'

Læs også: C25-kæmpe får hug: 'Det kan vi simpelthen ikke putte penge i'