Henter kommentarer

Nordisk storbank: Det kommer der til at ske med renten


 

Der er lagt op til en spændende rentemelding fra Den Europæiske Centralbank (ECB) torsdag. 

Markedet forventer, at ECB hæver styringsrenten med 25 basispoint. Men af en de store skandinaviske finanshuse går dog imod strømmen: 

»Nordea forventer, at centralbanken fastholder styringsrenten på 3,75 pct., men anerkender at risikoen er på opsiden,« skriver banken i sin morgenbriefing. 

Banken bemærker, at inflationen godt nok stadig er for høj, men at »sprækkerne i økonomien bliver større«. 

Læs også: Nordnet: Investorerne holder vejret – »alt kan ske«

Rentemarkedet viser i øjeblikket, at der er omkring 75 pct. sandsynlighed for, at renten bliver hævet – hvilket er markant højere end tidligere på måneden, bemærker Nordea. Banken tilskriver det en »en række høgeagtige kommentarer som løbende har løftet forventningerne«: 

»Onsdag tippede forventningerne kraftigt mod en renteforhøjelse, da det blev offentliggjort, at den europæiske centralbanks prognose for inflationen i 2024 er på over 3 pct.,« skriver Nordea blandt andet. 

Et andet syn på sagen har PFAs chefstrateg Tine Choi Danielsen. Hun siger til Ritzau, at hun regner med at ECB vil hæve renten: 

»Vi kan se, at aktiviteten i Europa er nedadgående, og det er noget, der bør være med til at trække inflationen ned. Så man kan argumentere for, at ECB har råd til at tage en pause. Men så har vi energipriserne, som driller, og som kan komme til at drille igen i løbet af vinteren. Så jeg tænker, at centralbanken vil være på forkant,« siger hun. 

Chefstrategen regner med en renteforhøjelse på 0,25 procentpoint, hvilket vil løfte styringsrenten op på 4 pct. 

Meldingen fra ECB bliver offentliggjort kl. 14:15 torsdag.

Læs også: Tech-investor ser rigtig gode muligheder i en af »fremtidens vigtigste teknologier«

Læs også: Danske Bank spår attraktive afkastmuligheder hos bankerne frem mod 2026