Henter kommentarer

Pengene og kulturen med Lars Persson: "Jeg elsker Ray Dee Ohh og Steffen Brandt"

Foto: Lars Persson, analytiker og aktieekspert i »Millionærklubben«. PR-foto.
Foto: Lars Persson, analytiker og aktieekspert i »Millionærklubben«. PR-foto. Foto: Lars Persson, analytiker og aktieekspert i »Millionærklubben«. PR-foto.
Vis mere

Denne gang i Pengene og kulturen møder Euroinvestor aktieekspert og porteføljeforvalter i Millionærklubben, Lars Persson.

Han er 51 år, bor på Amager med sin familie, der blandt andet tæller tre børn, og så er han uddannet fra Handelshøjskolen i København. Han startede sin karriere som analytiker i Delphi Economics. Senere kom han forbi NPInvestor, men i driver han sit eget investeringsrådgivningsselskab, der går under navnet Trendsanalyse ApS & Aktierådet.

Når han ikke analyserer aktier ved hjælp af teknisk analyse, er det noget helt andet, han bruger sin fritid på. Tre gange om ugen er han fodboldtræner for unge fodboldentusiaster, og weekenderne bliver ofte brugt på fodboldkampe.

»Oprindeligt var det fordi, der manglede trænere til min søns fodboldhold, men nu bruger jeg det helt sikkert til at koble af fra den verden, jeg ellers sidder og roder med fra jeg står tidligt op om morgenen,« fortæller Lars Persson, der snart kan fejre 10-års jubilæum som aktieanalytiker i Millionærklubben.

»Det er noget helt andet at være sammen med mennesker og forsøge at få dem til at præstere deres bedste. Og når man så kigger på, hvordan det amerikanske marked åbner i dag, så er der jo ikke så meget at gøre,« siger han og fortsætter:

»Så det er en god måde at komme væk fra skærmen, så man ikke ender med at holde øje med aktiekurser hele tiden og rent faktisk får talt med nogen mennesker om noget helt andet.«

Ligesom han er vild med at gøre unge fodboldspillere bedre, slapper han også af med at se fodbold i tv'et.

»Jeg er gået lidt død i sådan noget underholdning som 'Vild med dans', men til gengæld elsker jeg at se fodbold.«

Det er ikke nødvendigvis de bedste hold i verden, Lars Persson hepper på.

»Topfodboldhold er meget poleret, og de spiller også meget poleret. Selvom de er pisse dygtige, er det sjovere at holde med nummer tre eller fem i stedet for Manchester United. Jeg er mere til hold som tyske Mönchengladbach og spanske Celta Vigo.«

Svensk lyder bedre

Ligesom Lars Persson ofte fremhæver svenske aktier, når han optræder i Millionærklubben eller skriver finanskommentarer på Euroinvestor, sker det også ofte, at han sætter svensk musik på højttaleranlægget.

»Veronica Maggio, Eva Dahlgren, Petra Marklund og Patrik Issakson kan jeg godt lide. Det behøver ikke nødvendigvis være svenske musikere, der synger på svensk, men vi må nok bare erkende, at svenskernes sangsprog er bedre end det danske,« siger Lars Persson, der selv har svenske aner.

»Ellers sidder jeg nok lidt fast i ungdommen. Jeg elsker Ray Dee Ohh og Steffen Brandt, men også nyere ting som Marie Key og Minds of 99.«

Ikke flere maritime museer

Aktieanalytikeren har en svaghed for at dykke ned i historien om Anden Verdenskrig – både når det gælder litteratur, film og museer.

»Jeg har mest været med ting, der består af fakta. Især om Anden Verdenskrig. Jeg synes eksempelvis det er interessant, hvorfor nogen danskere valgte at blive nazister og generelt at forstå hele samtiden omkring Anden Verdenskrig,« siger Lars Persson.

Selvom han siden 8. klasse, hvor han var i praktik hos et børsmæglerselskab, har vidst, at han gerne ville arbejde med aktier, har ideen om at blive arkæolog eller rode rundt i rigsarkivet rumsteret rundt i hovedet.

»Men allerede som lille, kunne jeg godt regne ud, at der nok ikke var helt så mange penge i det. Men jeg synes, det er interessant at kende historien, og alt behøver ikke altid at handle om afkast, som det gør i mit professionelle liv.«

Sommerferien gik til Normandiet i det nordlige Frankrig, og selvom Persson-familien havde aftalt, at de ikke skulle på flere maritime museer, endte det alligevel ikke sådan.

»Ofte er man tæt på vandet, når man er ude at rejse, og i Normandiet kom vi forbi et par krigsmuseer og Bayeux-tapetet.«

»Og så endte vi alligevel på et par maritime museer. Blandt andet et i Marstal,« siger Lars Persson og tilføjer, at museumsbesøgende mest er en ferieting.

Pengene og kulturen

For alle os, der elsker aktiemarkedet, hører vi igen og igen fra en række kendte talspersoner fra finansielle virksomheder. De er investorer, analytikere, økonomer, eksperter, kommentatorer – kært barn har mange navne. Vi kender dem efterhånden ganske godt alle sammen.

Eller gør vi?

Fremover vil Euroinvestor også gå lidt længere bag om eksperternes kolde analyser af finanserne. Vi stiller skarpt på, hvad der former dem som mennesker. Og dermed også, hvad der former dem som analytikere og investorer.

Euroinvestor sætter således fokus på en lang række kendte personligheder fra investeringsverdenen. Det gør vi under overskriften »Pengene og kulturen«, da selv analytikere og kommentatorer trods alt er mere end deres excel. Hvad former dem som hele mennesker? Hvor finder de inspiration? Eller hvordan kobler de bare fuldstændigt af fra en verden af tal?

Mød porteføljeforvalter og aktieanalytiker i Millionærklubben, Lau Svenssen, her, investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, her, aktiechef i Artha Kapitalforvaltning, Lars Hytting, her, finansmanden Lars Tvede her, chef for nordisk investeringsstrategi i velhaverbanken Quintet, Henrik Drusebjerg, her, Millionærklubværtinde Bodil Johanne Gantzel her og investor, forfatter samt foredragsholder Pernille Wahlgren her.