Henter kommentarer

Pengene og kulturen: Millionærklub-værtinden er vild med Kanye West og kirkekoncerter

Bylinebillede af den nye radiovært på Millionærklubben på radio 24syv, Bodil Gantzel.
Bylinebillede af den nye radiovært på Millionærklubben på radio 24syv, Bodil Gantzel. Foto: Sophia Juliane Lydolph
Vis mere

Klokken 9 om morgenen i hverdagene står hun klar bag mikrofonen til at skyde en ny handelsdag i gang sammen med forskellige gæster i Millionærklubben.

Men det er langt fra hele Bodil Johanne Gantzels liv, der består af tal, finansmarkeder og aktier, der kører op og ned.

Hun er drevet af at forstå verden, og sådan har hun altid haft det.

»Jeg ved ikke helt, hvor det kommer fra, men jeg er nysgerrig på rigtig mange ting.«

Derfor elsker hun blandt andet at rejse, og hvis det er muligt, tager hun gerne afsted tre-fire gange om året. Når hun er afsted, er det ikke unormalt, at hun svinger forbi et museum eller to.

»Det er nok især min nysgerrighed, der får mig afsted og så er det også en måde at forstå den kultur, jeg besøger.«

Hun har blandt andet besøgt Van Gogh-museet i Amsterdam og Gaudis hus i Barcelona, men det kan også sagtens være et mindre museum i en lille landsby på Bali, hvor hun også har rejst. Det hele behøver dog ikke kun at være for at forstå en anden kultur. Herhjemme kan hun også sagtens finde på at lægge vejen forbi kunstmuseet for moderne kunst i Ishøj, Arken.

Kanye West og kirkekoncerter

Når Bodil Johanne Gantzel ikke lytter til podcast som 'Klog på sprog' med Adrian Hughes, 'Brinkmanns briks' eller 'Det, vi taler om', er hun vild med musik.

Det kan være alt fra Kanye Wests nye album 'Donda', som hun er blevet vild med efter at have kørt i bil med sine to sønner, der får lov at være dj's i bilen, eller danske Carpark North og The Minds of 99.

Hun har været til gigantiske stadionkoncerter med Michael Jackson i Singapore, Elton John i England og U2 i Irland. Men mest af alt elsker hun intimkoncerter.

»Store stjerner på kæmpe scener er en kæmpe oplevelse. Det er vildt og voluminøst og næsten på grænsen til det uvirkelige. Men i virkeligheden elsker jeg intimkoncerter, for store koncerter kan også blive lidt for overvældende.«

Senest har hun været til kirkekoncert med Stine Bramsen, en mindre koncert med Tim Christensen, og så skulle hun også have været til kirkekoncert med Pernille Rosendahl, der dog endte med at blive aflyst.

Den seneste gode koncertoplevelse var til en privat fest hos et vennepar, der havde booket kopibandet 'Die Herren', der optræder med U2-sange.

»Den der intensitet, når man ikke er hundredvis af mennesker, den er så fed. Og selvom de er et kopiband, så er de skide gode.«

Mange veje i livet

Kærligheden til musik afspejler sig også i nogen af Millionærklub-værtens favoritfilm. Hun er vild med 'Bohemian Rhapsody' – en film om bandet Queens succes – men den seneste film, der har gjort indtryk på Bodil Johanne Gantzel, er danske 'Druk'.

»Der findes et hav af gode, danske biograffilm, og jeg var især helt vild med 'Druk', men også 'Dronningen' med Trine Dyrholm i hovedrollen.«

Dramaet 'Druk' er skrevet af filminstruktør Thomas Vinterberg, udkom i 2020 og modtog en Oscar i kategorien 'Bedste internationale film'. Filmen handler om fire gymnasielærere, hvis tilværelse er gået i stå, og derfor beslutter de sig for starte et eksperiment, hvor deres promille hver dag – også på arbejdspladsen – skal lyde på 0,5.

»For mig handler den i bund og grund om en håndfuld mennesker, der er lost i sit liv og prøver at finde retningen igen.«

»Det er ikke unormalt at have perioder af sit liv, hvor alt ikke spiller, og jeg tror mange af os af og til famler en smule rundt og prøver at finde mening med livet,« fortæller Bodil Johanne Gantzel.

Ikke at hun nogensinde har været »fuldstændig lost«, men tegner man en streg over hendes forskellige veje i livet, ville den være mere snørklet end lige.

I sit sabbatår efter gymnasiet fik et hun et job som vikar i Danske Bank. Egentligt søgte kun jobbet for at tjene penge, men det endte med at blive et vendepunkt i hendes liv. Hun blev ansat som en slags runner i bankens fondsafdeling, og hendes arbejdsopgaver gik blandt andet ud på at taste handler ind.

»Aktiehandlerne sad jo dengang og skrev ned på papir, hvor mange aktier, de havde købt, og så skulle jeg taste det ind i system. Var der en handel, der faldt på gulvet, skulle jeg ringe rundt til depotbanker i hele verden og løse problemet. Den internationale steming, der var i det job, var jeg vild med fra første færd,« siger Bodil Johanne Gantzel.

Senere besluttede hun sig for at læse til finansøkonom, men hun var ret hurtigt klar over, at hun ville tilbage i investeringsmiljøet.

»Jeg hadede det. Det var rasende kedeligt, og jeg var ved at kaste op over det.«

Hendes finansuddannelse supplerede hun senere med en diplomuddannelse i journalistik samt en master i ledelses- og organisationspsykologi.

Helt nede på jorden

Millionærklub-værtens forskellige job har ført hende rundt i verden, blandt andet til Singapore og London, hvor hun arbejdede for Danske Bank Markets. Især England har hun i dag en stor forkærlighed for.

»Jeg elsker den engelske mentalitet. De er sjove mennesker, og så er de ikke så selvhøjtidelige.«

En af Bodils Johanne Gantzels favoritbands er engelske Coldplay, og foruden musikken er det netop bandets mangel på selvoptagethed, hun er vild med.

»De er ikke så excentriske, men bare helt nede på jorden. Jeg kan især huske, da Chris Martin (forsanger i bandet, red.) optrådte til Super Bowl. Han rendte rundt sammen med Beyonce og Bruno Mars, og deres optrædende udstrålede at alt var koreograferet ned til mindste detalje, mens han bare havde en hvid tshirt og jeans på,« siger Bodil Johanne Gantzel og fortsætter:

»Jeg kan for det meste bedst lide, når man kan spejle sig i folk. Det hele behøver ikke være så opstillet.«

Pengene og kulturen

For alle os, der elsker aktiemarkedet, hører vi igen og igen fra en række kendte talspersoner fra finansielle virksomheder. De er investorer, analytikere, økonomer, eksperter, kommentatorer – kært barn har mange navne. Vi kender dem efterhånden ganske godt alle sammen.

Eller gør vi?

Fremover vil Euroinvestor også gå lidt længere bag om eksperternes kolde analyser af finanserne. Vi stiller skarpt på, hvad der former dem som mennesker. Og dermed også, hvad der former dem som analytikere og investorer.

Euroinvestor sætter således fokus på en lang række kendte personligheder fra investeringsverdenen. Det gør vi under overskriften »Pengene og kulturen«, da selv analytikere og kommentatorer trods alt er mere end deres excel. Hvad former dem som hele mennesker? Hvor finder de inspiration? Eller hvordan kobler de bare fuldstændigt af fra en verden af tal?

Mød porteføljeforvalter og aktieanalytiker i Millionærklubben, Lau Svenssen, her, investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, her, aktiechef i Artha Kapitalforvaltning, Lars Hytting, her, finansmanden Lars Tvede her og chef for nordisk investeringsstrategi i velhaverbanken Quintet, Henrik Drusebjerg, her.

Læs også: Professionel kapitalforvalter åbner blockchain- og kryptofond i Danmark

Læs også: Mærsk dykker femte dag i streg: "Der er en større korrektion i gang i rederisektoren"