Henter kommentarer

Populær aktie er faldet kraftig: 'Jeg kunne godt finde på at købe mere'


»Jeg holder fast i mine Sea Limited-aktier, og jeg kunne godt finde på at købe flere Sea Limited-aktier.«

Læs også: Nordnet: Hvis du har disse aktier, er det advarselssignal

Sådan lyder det fra den kendte teknologi-nvestor og Millionærklubben-porteføljeforvalter Mads Christiansen. Han sidder som fondschef hos den danske kapitalforvalter NewDeal Invest, hvor man blandt andet har Sea Limited i porteføljen. Sea Limited-aktien er dog faldet 38 pct. i løbet af de seneste tre måneder.

I centrum har vi et selskab, der har spredt sig fra dets base i Singapore til de sydøstlige lande i Asien samt Brasilien. Sea Limited har tre forretningsben: 1) E-handelsplatformen Shopee, 2) gaming-forretningen Garena samt 3) SeaMoney, som udgør Sea Limiteds aktiviteter inden for digitale finansielle tjenester.

Læs også: Kendt tech-aktie er blevet savet over – nu har stjerneinvestoren fordoblet sin position

Han har derfor fulgt med i, hvordan Sea Limited-aktien faldt  godt 11 pct. tirsdag, efter den kinesiske teknologigant Tencent solgte ud af noget af sin position i Sea Limited, der har specialiseret sig inden for e-handel og gaming. Det kan du læse mere om her.

»Tencent udtaler, at man sælger for at rejse penge til andre investeringer og for at kunne deltage i sociale initiativer. Derfor sælger man en del af sine Sea Limited-aktier. Markedet frygter, at Tencents resterende aktier bliver solgt, når en særlig lock-up-periode udløber. Det vil trykke aktiekursen, fordi udbuddet bliver større end efterspørgslen,« udtaler Mads Christiansen.

Læs også: Stort comeback til Vestas-aktien? Det tror strategen, der vil ske

Den kendte tech-investor hæfter sig ved, at markedet lige nu er splittede om, hvad der ligger bag Tencents salg af Sea Limited-aktier. Nogle tror, at Tencent vil have sin ejerandel under 10 pct., så Shopee-forretningsbenet har en chance på det indiske marked. Nogle mener, at det er nødvendigt på grund af de politiske spændinger imellem Indien og Kina, fortæller han.

En anden spekulation går på, at Tencents aktiesalg skyldes den kinesiske stats regulering af de kinesiske teknologigiganter, og at aktiesalget er noget, som Tencent er blevet påbudt. En tredje forklaring er ifølge andre, at Tencent vil uddele penge til aktionærerne – som man gjorde, da Tencent solgte ud af JD.com. En fjerde mulighed er, at Tencent vurderer, at Sea Limited er en dårlig investering, og at man er ved at tage profit hjem, fortæller fondschefen.

Læs også: Strateg: 'Det her er en af de ting, som jeg synes, at du skal købe'

»Jeg ved ikke, hvad der er rigtigt. Jeg hælder til, at forklaringen bunder i udviklingen internt i Kina,« udtaler Mads Christiansen og fortsætter:

»Det er negativt for Sea Limited-forretningen – ikke nødvendigvis aktiekursen – hvis Tencent vil helt ud af samarbejdet med Sea Limited, fordi gaming-forretningsbenet Garena er Tencents foretrukne spildistributør i Sydøstasien.«

Læs også: Strateger: Det kan være tid til at samle op i sønderbombede aktier

Han peger på, at spilproducenten Riot Games, som Tencent har ejerandele i, er begyndt at gå uden om Garena, når det kommer til distribution af computerspil i regionen. Det ændrer dog ikke på, at Garenas værdi afhænger af dets store spilhit, computerspillet Fire Fire, påpeger Mads Christiansen.

Markedet er ifølge ham bekymret for, om væksten er ved at forsvinde for Free Fire-spillet, fordi det daglige antal brugere er faldet over det sidste halve års tid. Men indtjeningen er, som han ser det, stadig stabil.

Læs også: Warren Buffett forgyldt af Apples vilde børseventyr

»Jeg holder fast i Sea Limited, fordi Garena fylder mindre og mindre. Som jeg ser det, er det vigtigste for Sea Limiteds værdi på tre-fem års sigt, Shopee og SeaMoney og de to forretningsbens udvikling. Det virker stadig til, at de er vindere,« udtaler han.

»Jeg kunne godt finde på at øge min position i Sea Limited, men der er omvendt mange andre interessante aktier, der er faldet meget, som jeg også gerne vil samle op i,« udtaler Mads Christiansen.

Læs også: Pensionskæmpe: Tretten bud på 2022

Investorer i Sea Limited har været ude på noget af en rutsjebane tur. I løbet af de sidste tre måneder er Sea Limited-aktien faldet godt 38 pct., og aktiekursen lukkede tirsdag i kurs 197,88 dollar.

Det kommer dog på baggrund af en massiv stigning i aktiekursen, der toppede i midten af oktober 2021 i kurs 367 dollar.

Hvis man har haft Sea Limited-aktien i et år, er du tilnærmelsesvis banket tilbage til start, fordi de opsigtsvækkende kursstigninger er blevet udvisket. Sea Limited-aktien nemlig samlet set faldet 2,4 pct. i løbet af de sidste 12 måneder.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Warren Buffett forgyldt af Apples vilde børseventyr

Læs også: Milliardforvalter advarer mod børsstormvejr: Det bør du gøre nu