Henter kommentarer

Stor japansk elektronikmastodont stiger - men hvordan ser fremtiden ud for aktien?


Aktien i den japanske elektronikmastodont, Sony, er i løbet af de seneste 12 måneder steget med 25 pct.

Men hvad er udsigterne for aktien fremadrettet?

Ser man på, hvad de professionelle analytikere i bankerne og analysehusene mener om Sony-aktien, så er der fortsat tiltro til elektronikmastodonten.

Der er ifølge Bloomberg 29 analytikere, der har dækning af Sony

Den japanske elektronikmastodont, Sony, designer, udvikler, producerer og sælger elektronisk udstyr og enheder. Selskabet har eksisteret siden 1946 og har i mange årtier udviklet en lang række produkter, heriblandt walkman'en tilbage i firserne, mobiltelefoner og PlayStation. Sony er også en af de største spillere indenfor digitale kameraer og trådløse øretelefoner.

Japanske Sony opnåede i decemberkvartalet et rekordoverskud, lyder det fra CNBC, hvilket skyldes særligt en stigning i indtjeningen fra PlayStation-spilforretningen.

Læs også: Sony lander bedre end ventet

Af de 29 analytikere har 23 en købsanbefaling. 4 analytikere har en hold-anbefaling, mens kun 2 analytikere har en sælg-anbefaling.

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de aktien stige med 10,1 pct.

De vurderer, at Sony-aktien kan bevæge sig op på 16138 japanske yen, hvor kursen nu ligger på omkring 14660 japanske yen. 

Den, der er mest positiv over for Sony-aktien, er analysehuset Jefferies, der har en købsanbefaling og et kursmål på 20050 japanske yen.

I den modsatte ende af skalaen finder man Toyo Securities, der har en sælg-anbefaling og et kursmål på 12300 japanske yen.

Læs også: Interessen for boligkøb er rekordlav

Læs også: Bitcoin rammer sit højeste i to år og krydser enorm milepæl