Henter kommentarer

Sydbank: Vestas' store konkurrent har forregnet sig


Udviklingen hos en af Vestas største konkurrenter tyder på, at konkurrenten har forregnet sig.

Det vurderer Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, i et analysenotat, efter vindmølleproducenten Siemens Gamesa torsdag aften nedjusterede sin prognose for 2021/22. Det kan du læse mere om her.

Årsagen er forstyrrelser i leverandørkæden, højere omkostninger end forventet i produktionen samt designproblemer og forsinkelser på den spansk-tyske vindmølleproducents 5.x-MW-mølleplatformen, bemærker aktieanalysechefen.

Læs også: Analysehus: Her er de 100 mest grønne aktier

»Vi fastholder Købsanbefalingen på Vestas efter Siemens Gamesas nedjustering. Den vidner om, at konkurrenterne har forregnet sig og solgt vindmøllerne for billigt,« forklarer han.

Vestas-aktien er ellers raslet ned i løbet af 2021 og vindmølleaktien har også været udfordret i 2022. Vestas-aktien er i løbet af de seneste 12 måneder faldet 35 pct., mens aktien alene de sidste tre måneder er faldet 29 pct.

Læs også: Markant investor-forskel på mænd og kvinder: 'Det er en ubegrundet skepsis'

Men nedjusteringen fra Siemens Gamesa efterlader ifølge Jacob Pedersen »et indtryk af, at Siemens Gamesa er udsat for de samme store udfordringer som Vestas, men at de er væsentlig dårligere til at håndtere dem,« forklarer Jacob Pedersen.

»Siemens Gamesa-nedjustering vidner om at konkurrenterne har hårdt brug for salgsprisforhøjelser,« mener han.

» Nedjusteringen får Vestas til at ligne ligner en mønsterelev i klassen (på trods af et svært 2021). Vestas har igennem en periode demonstreret overlegne processer og bedre forretningsoverblik end konkurrenterne. Derfor har Vestas allerede taget hul på de prisforhøjelser, som Siemens Gamesa nu for alvor må indse og acceptere behovet for – med udsigt til tredje år i træk med store underskud,« lyder det fra aktieanalysechefen.