Henter kommentarer

Syv særlige aktier er de seneste år stormet frem: Her er strategens bud på de kommende vinderaktier


Syv aktier var på alles læber i de finansielle kredse i 2023.

Men på trods af aktierne, der er blevet kendt som »Magnificint Seven«, fortsat stormer frem, så peger en topinvesteringsstrateg på, at det er meget mere attraktivt at kaste sine penge efter nogle mindre kendte amerikanske small cap-aktier og valueaktier. 

Det kan man læse hos det amerikanske erhvervsmedie CNBC.

»'Magnificent Seven'-aktierne er generelt begyndt at løbe tør for damp, fordi deres værdiansættelse er ved at være så høje på dette tidspunkt,« lyder det fra Morningstars chefstrateg David Sekera til CNBC.

'Magnificent Seven' dækker over de syv techgiganter: Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia og Tesla.

Han pointerer, at de hos Morningstar forventer postive afkast i år, men de forudser, at markedet kommer til at bevæge sig væk fra de syv omtalte techgiganter.

»Med den økonomiske vækst, der aftager, men ikke nødvendigvis sender økonomien ind i en recession, og renterne der ventes at falde langsomt i løbet af året, tror jeg, at året lægger ret godt op til valueaktier. Og jeg tror, ​​at de samme egenskaber også vil hjælpe small cap-kategorien,« siger strategen.

Med small cap-aktier henviser han til de helt små aktier på den amerikanske børs. 

The Russell 2000, som er et benchmark der følger en række amerikanske small cap-aktier har haft en hård start på året og er lige nu nede med omkring 3,5 pct. I samme tidsperiode har de tre store amerikanske indeks S&P 500, Dow Jones og Nasdaq 100 alle slået rekord.

Men på trods af det, så tror David Sakera på, at det begynder at se bedre ud for small cap-aktier og valueaktier, som dækker over billigt prisfastsatte aktier. 

Chefstrategen ser dog stadig potentiale i techsektoren. Her peger han blandt andet på Cognizant Techonoly Solutions og Snowflake

Også energisektoren er på strategens radar. 

»Vi begynder faktisk lige nu med at se værdi i energisektoren, som vi ikke har set længe,« siger han.

Her peger han på oliegiganten Exxon Mobil og APA Corp som deres favoritter.

Til sidst har David Sakera også et godt øje til forsyningsaktier. Han pointerer, at de er forsvundet ud af rampelyset, efter de sidste år blev straffet af de stigende renter. 

»Lige nu handler forsyningsaktier med en rabat på 9 pct. fra fair value prisen for sektoren,« udtaler strategen. 

I denne sektor er hans favoritter Entergy Corp, WEC Energy and NiSource.

Læs også: Nye beregninger: Det betyder omkostningerne for investeringer

Læs også: Se listen: Her er de danske topchefers millionlønninger i 2023