Henter kommentarer

Chefanalytiker: Der er noget på spil – det er snart sidste chance

Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Vis mere

Det er ved at være sidste chance, hvis man ønsker at købe eller sælge sin lejlighed i København før de nye boligskatteregler træder i kraft.

Det påpeger chefanalytiker i Danske Bank, Bjørn Tangaa Sillemann. 

»Med den nye boligbeskatning lige rundt om hjørnet så er der virkelig kommet noget på spil lokalt. I København vil rigtig mange lejligheder blive dyrere i skat efter nytår, og det er efterhånden sidste chance for at sælge en eventuel skatterabat videre,« skriver Bjørn Tangaa Sillemann i en kommentar.

Baggrunden for dette er de nye ejendomsvurderinger, som har betydet nye boligskatter. Det er gået særligt hårdt udover de københavnske ejerlejeligheder, som forventes at falde i pris efter nytår, fordi de bliver dyrere at bo i. 

Køber man lejligheden inden vi skriver 2024, kan man dog få en skatterabat, som svarer til skattestigningen.

Derfor har der været fart på det københavnske ejerlejlighedsmarked i år, men interessen er ved stilne lidt af, påpeger Bjørn Tangaa Sillemann.

»Hvis vi zoomer ind på hovedstaden, så har der været en særlig interesse for at kigge på lejlighed i år, men den er faldet igen i løbet af de seneste måneder. Der var 3,6 pct. færre fremvisninger i november, og det afspejler måske, at de fleste købere, som ønskede at komme ind på markedet inden deadlinen 31. december, har handlet,« skriver Bjørn Tangaa Sillemann.

Et andet tal kan ifølge chefanalytikeren indikere, at ejerlejlighedsejerne, som ønsker at sælge før det forudsete prisfald, også er begyndt at rykke sig for at få handlerne igennem.

»Der var også lidt færre handler i november, og så faldt priserne 0,5 pct. Det kan tyde på, at der er nogle sælgere, som har været villige til at gå på kompromis med prisen for at få solgt i tide,« skriver Bjørn Tangaa Sillemann.

Som et resultat af udviklingen vil det københavnske boligmarkedet gå en udfordrende tid i møde, vurderer chefanalytikeren.

»Jeg vil nok forvente, at store dele af markedet i København går en svær tid i møde, når 2023 bliver til 2024, og købere mange steder vil stå over for markant højere ejerudgifter,« skriver Bjørn Tangaa Sillemann.

Læs også: 

Læs også: