Henter kommentarer

De nye boligskatter gør det sværere at låne for førstegangskøbere


 

Hvis man går og drømmer om at købe sin første bolig i form af en lejlighed i København, så skal man indstille sig på, at man fra det nye år kun vil kunne blive kreditgodkendt til at låne et betydeligt mindre beløb end nu.

Det skyldes, at de nye boligskatter får ejerudgiften til at stige, da muligheden for at opnå en såkaldt skatterabat bortfalder, lyder det fra blandt andre cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark, ifølge Berlingske

»Som realkreditinstitut er vi tvunget til at tage udgangspunkt i vurderingerne i vores beregning af kundens økonomi via udgifter til ejendomsværdiskat og grundskyld,« siger han til Berlingske. 

Læs også: Vigtig vurdering for alle danske boligejere er blevet afsløret - forstå hvad der sker herfra

Tidligere har vi her på Euroinvestor skrevet om, at den 1. januar 2024 træder den nye boligskattereform i kraft.

Her vil fire ud af fem boligejere få en skattelettelse, mens de resterende boligejere vil få en skatterabat. 

Det vil sige, at de på papiret vil opleve, at deres skat stiger, men da man ønsker at gøre overgangen til det nye system let får de en kontant skatterabat, der fastholder deres boligskat på det nuværende niveau. Denne skatterabat vil dog frafalde, når man videresælger boligen, og den nye køber skal dermed betale den højere skat efter det nye system.

Det er især ejere af lejligheder og særligt i de store byer, der vil få denne skatterabat. 

Hvad man skal betale i skat fra det nye år er blevet udregnet efter de foreløbige ejendomsvurderinger for 2022, som blev offentliggjort for to uger siden.

Læs også: Mere eller mindre i boligskat? Sådan bliver størstedelen af danskerne ramt

Læs også: Er din ejendomsvurdering steget? Så kan du muligvis få et billigere lån