Henter kommentarer

To uger til fristen: 240.000 danskere kan have fordel ved omlægning af lån

Foto: Tobias Kobborg
Vis mere

 

Næste opsigelsesfrist for realkreditlån lurer lige om hjørnet, nemlig 31. januar. Og flere boligejere bør benytte lejligheden til at tjekke deres lån, mener Finans Danmark.

240.000 danskere havde nemlig et realkreditlån med en rente på 2 pct. eller derover ved udgangen af 2020, viser de nyeste tal. De boligejere vil typisk have økonomisk fordel ved en omlægning, lyder det.

»For nogle boligejere med et fastforrentet realkreditlån med en rente på 1,5 pct. kan det også være relevant at omlægge lånet. Det er derfor altid fornuftigt at kontakte sin bank eller realkreditinstitut for at afdække ens muligheder,« siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, i en pressemeddelelse.

Om det kan svare sig at omlægge sit realkreditlån afhænger af blandt andet løbetiden på ens boliglån, størrelsen på ens boliggæld, og hvor længe man planlægger at blive boende i sin nuværende bolig.

Spar 7000 kroner

Ens årlige ydelse vil eksempelvis falde knap 7000 kr. efter skat, hvis man har et lån på 1 mio. kr. og omlægger fra 2-procentslån til 0,5-procentslån med afdrag. Omkostningerne vil være tjent hjem på godt fire år, ifølge Finans Danmark.

I 2020 undersøgte mange boligejere muligheden for at spare penge på deres boliglån. Der blev indhentet over 180.000 lånetilbud, hvilket var mere end i 2018, men ikke på niveau med 2019, hvor konverteringsbølgen buldrede.

»Bolig- og realkreditmarkedet har klaret sig godt i 2020, alt taget i betragtning. Og interessen for omlægninger har det seneste år været solid. Det er positivt, at boligejerne er opmærksomme på at bruge de muligheder, den danske realkreditmodel giver – nemlig, at de kan omlægge deres realkreditlån på gode vilkår,« siger Ane Arnth Jensen i meddelelsen.

0,5-procentlånet med afdrag ligger aktuelt tæt på kurs 97.

Læs også: Tæt på udsolgt: Her bliver markedet for ejerlejligheder støvsuget

Læs også: Her har boligejere scoret 40.000 kr. om måneden i 2020 – én region står dog med tab