Henter kommentarer

Aktien er buldret i vejret: 'Den er efter min mening klart mere værd'


Torsdag bragede aktien op i den amerikanske kreditkortbank Discover Financial Services.

Aktien var blandt de mest stigende i det amerikanske, toneangivende S&P 500-indeks. Aktien steg godt 9 pct., og er dermed fortsat sin tur opad siden de massive markedsfald i foråret. Men der er stadig et kurspotentiale i aktien, mener valueinvestor Per Juul fra Juul Value Invest. Han var allerede i aktien, inden markederne blev ramt af Covid-19, men valgte at købe op i aktien, da den faldt kraftigt.

»Jeg synes stadig, at den er attraktiv prissat, og den er efter min mening klart mere værd,« udtaler han.

Discover Financial Service er en kreditkortbank, der udsteder kreditkort til folk, så de kan låne penge. Der er med Per Juuls ord tale om en enkel form for bank, der ikke har en hær af rådgivere eller alle mulige forskellige lån. I stedet har banken et strømlinet setup med en smallere vifte lånetilbud. Banken er samtidig meget datadrevet. Det sidste gør ifølge Per Juul eksempelvis, at banken har godt styr på, hvilke typer kunder, der giver problemer og hvilke type kunder, der giver indtjening. Han fremhæver, at banken har en meget stor margin. Efter skat plejer banken at tjene 20 dollar for hvert 100 dollar, der bliver omsat, forklarer Per Juul.

Læs også: Kendt valueinvestor: Derfor vil vi ikke røre europæiske bankaktier

»De tjener over 20 pct. i margin, og det er en meget lønsom bank,« udtaler Per Juul.

Men selv om aktien steg kraftig torsdag, så holder Per Juul fast i aktien. Det er også en, som han kunne finde på at købe mere af. Det skyldes ikke mindst det forløb, som han var vidne til i forbindelse med Finanskrisen. Her faldt Discover Financial Services-aktien op mod 85 pct., fordi der herskede en massiv frygt for, at banken ville få store tab på deres kunder. Aktien ramte bunden i foråret 2009 , hvor aktien blev handlet omkring 5,5 dollar. Discover Financial Services-aktien endte imidlertid med at stige mere 350 pct. de næste tre år.

I forår 2020 faldt aktien i et lignende brutalt dyk. Denne gang var faldet på mere end 70 pct., men det så Per Juul altså som en købsmulig.

Læs også: 10 spændende aktier til valueinvestoren

»Finanskrisen kan bruges til at illustrere, hvor meget aktien kunne stige.«

Hvad tænker du om aktiekursen nu?
»Jeg mener, at værdien er omkring 150 dollar. Det er måske forkert, men det er det, som jeg når frem til, når jeg regner på det.«

Han forklarer sin vurdering med, at banken sidste år tjente cirka 9 dollar pr. aktie, og at kursen nu er 66 dollar, hvilket ifølge ham giver en P/E på omkring 7. I år forventer mange, at banken kun kommer til at tjene 3 dollar, men allerede om få år forventes det, at banken er tilbage på 9 dollar, fortæller han.

Læs også: 4 spændende aktier til 2020: 'Selskabet har en ekstrem stærk position'

»Det tror jeg også, og i så fald er 66 dollar en meget lav kurs, så det er derfor, at jeg mener, at det ikke er helt hen i vejret, at den burde være mere værd,« udtaler han.

Per Juul understreger, at der altid er en risiko for, at der dukker noget uventet op, der kan ændre på casen.

»Det kunne godt være, at de får nogle store tab og pludselig har problemer. Det kan man aldrig vide, og det er nok derfor, at nogle har ment, at aktien ikke skal koste mere,« udtaler han.

Discover Financial Services-aktien er blevet den næststørste position hos Per Juul , men Per Juul overvejer at supplere op i aktien. Han forklarer det med, at aktien 'tikker af i alle bokse'.

»Jeg synes både, at den er billig, teknisk set ser den godt ud, og jeg synes, at de i selve forretningen gør det godt«

Per Juul var i august med i aktiepodcasten Millionærklubben. Du kan høre, hvorfor han altid investerer med en sikkerhedsmargin, og høre hvilke aktier han fandt interessante.

Læs også: Lars Tvede om covid-19-vaccine: Disse aktier vil vinde mest på det

Læs også: Peger på overset kvalitetsaktie: Her har de gjort det 'virkelig, virkelig godt'