Henter kommentarer

Teknisk Set med Lars Persson: Der er ikke noget klart billede endnu


Dette er en kommentar. Euroinvestor har tilknyttet flere personer, der kommenterer de finansielle markeder. Kommentaren udtrykker alene skribentens holdning.

Mens IT mister Momentum, er der fart på medicinal, energi, råvarer og visse forbrugsselskaber. Den amerikanske rente forsætter den stigende tendens og man skal tilbage til maj 2019 for at finde renten i det nuværende niveau. Nærmeste modstandsniveau er 2,83 og herefter i niveauet 2,93.I ugens Teknisk Set har jeg taget udgangspunkt i tre selskaber med nyt signal i helt forskellige brancher.

Københavns Lufthavne - tør man?
Turist-industrien er tilbage på sporet, men spørgsmålet er jo, hvor længe hvis renten fortsætter den stigende tendens. Underholdningen og oplevelsesindustrien er jo et ekstra tilvalg og skal det spares, så ryger rejserne som noget af det første.


Aktien har været i en faldende tendens siden topformation i juni i niveauet 7600. I december bundede aktiekursen i 5300. Siden har aktien været i en stigende tendens og seneste bund lå i niveauet 5800. I februar blev modstandsniveauet 7000 testet og det bliver nu testet igen.
På dagsniveauet har kursgrafen og Bollingerkanalen etableret købssignal i slutningen af marts. Fredagens store stigning har givet et ”gap” i niveauet 6600-6680 som over tid skal lukkes, da aktiekursen helst skal se ud som perler på en snor.


På ugebasis blev der etableret et købssignal i Bollingerkanalen i sidste uge, mens de glidende gennemsnit ligger side om side, hvilket giver et uensartet signal. De tre indikationsmodeller er i en stigende tendens. RSI har ramt 58 og MACD har ramt 0.

Momentum har etableret en bund, men er ikke brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra. Bryder kursen igennem 7000, er nærmeste modstandsniveau 7500 og herefter i niveauet 7800, mens der er støtte i niveauet 6100 og herefter i niveauet 5800. Aktien er på kandidatbænken.

Sectra: Er nedturen slut?
Sectra toppede i november i kursniveauet 250 og fredag lukkede aktiekursen i 152,40. I marts bundede aktiekursen i niveauet 121-125. På dagsniveauet etablerede de glidende gennemsnit et ”Golden Cross” i slutningen af marts og Bollingerkanalen etablerede et købssignal i midten af marts.

På ugebasis er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen i ugen, der er gået og det korte glidende gennemsnit på 8 uger er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 178.
Den positive tendens i aktiekursen trækker op i Momentum på ugebasis, og det glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra i begyndelsen af marts.

RSI har ramt 53 på ugebasis, mens MACD er fortsat under 0. Nærmeste modstandsniveau er ved 165 og herefter i niveauet 180, mens der er støtte i niveauet 140 og herefter i niveauet 120. Aktien er med på kandidatbænken.

Yara: Er tredje gang lykkens gang?
Yara-aktien har bevæget sig vandret i niveauet 400-480 siden februar 2021 og frem til denne uge,hvor kursen er brudt over 480. På dagsniveauet er der etableret købssignal i Bollingerkanal for 5 dage siden og de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage har etableret et ”Golden Cross” i midten af marts.


På ugebasis er der etableret et købssignal i denne uge i Bollingerkanalen. De glidende gennemsnit ligger side om side. RSI har ramt 60 på ugebasis. MACD er endnu ikke over 0. Momentum er på ugebasis brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra, hvilket er med til at bekræfte den positive tendens i aktien.


Bruddet over 480 giver et meget positivt signal, og nærmeste modstandsniveau er ved 530 og herefter i niveauet XX, men der er støtte i niveauet 440 og herefter i niveauet 420. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Lars ejer ikke de analyserede aktier. Graferne er fra analyseprogrammet Vikingen.