Henter kommentarer

Aktieanalysechef om DSV: 'Det er en solstrålehistorie'


Blandt de danske selskaber, der har klaret sig godt igennem krisen, skiller særligt én sig ud.

Sådan lyder det fra Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, ifølge Børsen. Det er i hvert fald den aktie, der har overrasket ham mest efter halvdelen af C25-selskaberne har lagt tal frem for andet kvartal. Det var ellers frygtet, at coronakrisen ville ramme selskaberne hårdt, men ifølge Jacob Pedersen har de danske selskaber vist deres kvalitet. Det gælder især transport- og logistikgiganten DSV Panalpina, mener han.

I videoen ovenfor ses udviklingen i markedsværdien for selskaberne i C25-indekset. Grafikken er lavet via Flourish Studio.

»Det er en solstrålehistorie i det her marked. DSV er et selskab, som burde blive hårdt ramt, men faktisk leverer bedre indtjening, end nogen har turde regne med,« siger Jacob Pedersen til avisen.

DSV-aktien har siden årets start givet godt 21 pct. i afkast, mens andre cykliske aktier som Mærsk og FLS har givet henholdsvis  minus 3 pct og minus 27 pct. i afkast.

Analytikerne er da også overvejende positive over for transportgiganten. Blandt de 25 analytikere, der dækker aktien, har 18 en køb-anbefaling, fem analytikere en hold-anbefaling, mens to analytikere har en sælg-anbefaling.

Læs også: Porteføljeforvalter: 'Det er på denne parameter, at DSV for alvor scorer højt'

Læs også: Ørsted-aktien er løbet fra C25-indekset: 'Ingen tvivl om, at den er dyr'