Henter kommentarer

| Opdateret

Chefstrateg: Derfor bør du overveje cykliske aktier

Der er blevet føjet amerikanske it-aktier til porteføljen, fortæller chefstrategen, der også giver sit syn på cykliske aktier.
Der er blevet føjet amerikanske it-aktier til porteføljen, fortæller chefstrategen, der også giver sit syn på cykliske aktier. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Der er blevet lagt om i porteføljen hos Nordea, så der er et tilt mod cykliske aktier.

Det fortæller bankens chefstrateg, Andreas Østerheden.

»Vi har solgt ud af stabilt forbrug. Mange kender nok selskaber som Nestlé og den type selskaber hvis aktier har det godt i et miljø med økonomisk usikkerhed. Vi går jo stadig ud og køber tandpasta osv. Vi har siden, at coronakrisen begyndte været glade for amerikanske aktier, og nu har vi øget allokeringen mod de store amerikansk it-selskaber,« udtaler Andreas Østerheden.

Du kan se aktiernes kursudvikling ved at klikke på selskabsnavnene

Det er en gruppe, der tæller navne som Apple og Microsoft.

»Vi har også hele tiden haft medicinalaktier i porteføljen, men har solgt ud af forsyningsaktier til fordel for flere medicinalaktier,« udtaler Andreas Østerheden.

Om man skal have flere cykliske eller defensive aktier i sin portefølje afhænger af, om man tror på, at vi står ved starten af et nyt opsving. Det kan man godt argumentere for, fordi det kan næsten ikke blive meget værre, end det var i marts og april, udtaler chefstrategen.

Bør man som ung privatinvestor med en lang tidshorisont så ser efter cykliske aktier nu?

»Jeg synes altid, at man skal have en eksponering mod cykliske aktier, ligesom jeg også synes, at man altid skal have defensive aktier i ens portefølje,« udtaler chefstrategen og tilføjer:

»Er man ung, så er spørgsmålet, hvor mange cykliske aktier, man bør have. Hvis der er lang tid, indtil du skal bruge pengene, kan man set over en bred kam tage en større risiko.«

Han understreger, at det er for tidligt at sige, at vi får en problemfri genåbning af økonomier. Derfor træder man stadig varsomt hos Nordea i forhold til ikke at blive alt for optimistisk i forhold til sin eksponering mod cykliske aktier.

Man må dog ikke være for negativt i et miljø, hvor alle verdens mest magtfulde ledere ønsker, at det skal gå godt, påpeger Andreas Østerheden.

Du kan dykke dybere ned i, hvorfor Andreas Østerheden mener, at man ikke bør være for pessimistisk her.

Læs også: Ole Hansen: Nye Covid-19-tal presser olieprisen

Læs også: Kvantstrateg: Her er 3 attraktive og billige aktier