Henter kommentarer

Danske sportsaktier i markante udsving


AaB-aktien stiger mandag formiddag, mens Silkeborg IF-aktien sendes ned.

Silkeborg IF falder med 3,6 pct. efter aktien tidligere på dagen var nede med 7,7 pct. AaB aktien stiger omvendt med 5 pct.

De sker efter de to hold spillede pokalsemifinale torsdag, hvor holdet fra Aalborg trak sig sejrrigt ud. Kampen blev spillet efter børsen lukkede, og fredag var der lukket på grund af store bededag. Mandag er derfor investorernes første mulighed for at reagere på resultatet.

Læs også: Her er Warren Buffets 10 største sats

Pokalsemifinalen afgøres over to kampe. 25 april. havde de to hold spillet den første semifinale, som endte uafgjort 1-1. Den anden semifinale mellem de to hold torsdag endte do ikke lige så tæt.

AaB slog på hjemmebanen Silkeborg med 4-1, hvilket sender holdet videre til pokalfinalen, hvor AaB skal op imod FCK, som slog FC Nordsjælland med 5-3 i deres anden semifinale torsdag. FCK-ejeren Parken Sport & Entertainment stiger med 2,6 pct. i mandagens børshandel.

Pokalsemifinalen var ikke AaBs eneste vigtige sejr efter torsdagens børsluk. Søndag tog Aalborgenserne mod de gulklædte fra AC Horsens. Her slog AaB østjyderne med hele 4-0 i en kamp, som blandt andet bød på to mål af offensivspilleren Younes Bakiz.

Læs også: Investor om danske aktier: Situationen er ikke længere til stede

AaB har haft en meget svær sæson i Superligaen, og holdet har længe ligget under nedrykningsstregen, men med sejren søndag er AaB nu kun et point under nedrykningsstregen.

Silkeborg IF var også i kamp søndag, og det blev til endnu et nederlag. Holdet tabte med 0-1 på hjemmebane til OB efter en scoring af den offensive midtbanespiller fra USA Emmanuel Sabbi.

Læs også: Her er Warren Buffets yndlingsaktie

Læs også: Warren Buffett sætter ord på at overtage stort selskab