Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


Her er dagens vigtigste nyheder fra de danske finansmedier.

Dansk biotekkæmpe kommer med friske tal: Sundhedsinvestor holder særligt øje med én ting

Den danske biotekkæmpe Genmab præsenterer onsdag sit årsregnskab for 2023, og her er der særligt en ting, det er vigtigt at holde øje med.

Sådan lyder det fra mangeårig sundhedsinvestor Claus Johansen, der nu er på vej i luften med sin investeringsfond Global Health Invest.

»Det allervæsentligste bliver den finansielle guidance,« siger Claus Johansen og tilføjer:

»Vi kender - indenfor et range -, hvad toplinjen kan blive til. Men det er mere, hvad omkostningerne i 2024 kan blive til, der er spændende.«

Læs mere her

Sådan kan troskab sikre et bedre afkast

»Roses are red, violets are blue. Time in the market can benefit you.«

Sætningen rimer ikke helt så godt på dansk, men ordene, der handler om, at langvarig troskab til sine investeringer gavner på sigt, kommer fra Etoro.

Hos investeringsplatformen har man i anledning af valentinsdag kigget nærmere på, at loyalitet ikke kun er gunstigt i relationer, men også på aktiemarkedet.

Læs mere her

Milliardforvalternes optimisme når nye højder: Her mener de, afkastet skal høstes

Optimismen er til at spore blandt verdens største investorer.

Det står klart, efter Bank of America's 'Global Fund Manager Survey' for februar netop er landet.

Således er stemningen blandt investorerne steget til det højeste niveau i mere end to år. Det er baseret på investorernes kontantbeholdning, der er gået fra 4,8 pct. til nu 4,2 pct. Kontantbeholdningen er de penge, som investorerne ikke har i markedet.

Rundspørgen udkommer hver måned og tager temperaturen på hundredvis af professionelle investorers syn på markedet – i denne omgang har 249 investorer med tilsammen 656 mia. dollar under forvaltningen deltaget.

Læs mere her

Markedstendenser

Markedet her til morgen er primært farvet i rødt, hvilket hænger sammen med de friske inflationstal fra USA for januar-måned, der landede tirsdag eftermiddag dansk tid. Selvom de nye tal understregede, at inflationen fortsat er faldende, skuffede det investorerne, at det ikke går hurtigere.

Og det sætter gang i frygten hos investorerne for, at vi skal endnu længere ud i fremtiden en først ventet, før den amerikanske centralbank, Fed vil begynde at sænke renten.

Det reagerer investorerne på ved at sende aktierne ned i Europa og USA tirsdag.

Dagens tal og begivenheder

  • Inflation - England
  • Jobtal - Eurozonen