Henter kommentarer

Har du tjekket din aktiesparekonto for nylig? Dansk storbank har indført strafrente


Hvis du er en af de kunder, der har en aktiesparekonto hos Danske Bank, så er det måske en meget god idé lige at tjekke op på den.

Danske Bank har nemlig meddelt sine kunder, at der fra 1. marts er indført en overtræksrente på 8 pct., hvis man ikke har betalt skat af aktiesparekonti. Det har blandt andet Finans skrevet om.

Begrundelsen er ifølge mediet »at tilpasse os den generelle markedsudvikling.«

Som vi tidligere har beskrevet her på Euroinvestor, så hænger det sådan sammen, at når man investerer gennem en aktiesparekonto, så betaler man 17 pct. i lagerbeskatning. Denne skattebetaling fikser de fleste danske banker og platforme som for eksempel Nordnet for deres kunder.

I starten af et nyt år får man trukket skat af det positive afkast, som man har haft det forgangne år. Et eksempel kunne være, at man har haft et afkast på 10.000 kr. i 2023, hvorefter man skal betale 1.700 kr. i skat i starten af 2024.

Pengene til Skat bliver trukket fra den kontantkonto, som man har tilknyttet sin aktiesparekonto, ifølge presseafdelingen i Danske Bank. Hvis der ingen penge er på denne konto, så går den i overtræk, når pengene til skat bliver fratrukket. 

Hvis man er kunde i Danske Bank har det tidligere været sådan, at dette overtræk havde en rente på 0 pct. Men Danske Bank har nu indført, at der fra 1. marts kommer en rente på 8 pct. på overtrækket. 

Dermed er renten fortsat 0 pct. fra 1. januar og frem til 1. marts. 

Alle aktiesparekonti er omfattet af overtræksrenten, undtagen dem der tilhører kunder under 18 år, ifølge presseafdelingen i Danske Bank. 

Læs også: Dansk rigmand er målløs over regning fra Skat: 'Spild af min tid'

Læs også: Se listen: Her får du den bedste indlånsrente lige nu – uden at binde dine penge