Henter kommentarer

Her er Ambus forventninger til det kommende år


Medicoselskabet Ambu har afsluttet deres skæve regnskabsår 2022/23, og dermed ser de nu frem mod det kommende år. Forventningerne har de onsdag morgen løftet sløret for. 

»I løbet af 2022/23 oplevede Ambu øget geopolitisk usikkerhed og et volatilt makromiljø, hvilket påvirkede den globale økonomi og resulterede i inflationseffekter på råvarer, energipriser og logistikomkostninger. Det er en tendens, som selskabet forventer vil fortsætte i hele 2023/24,« fremgår det af en fondsbørsmeddelelse. 

Læs også: Nordnet: Det her er godt nyt for bilisterne

Medicoselskabet forventer en organisk vækst på 7-10 pct. Den organiske vækst i det nu afsluttede år lød på 7,6 pct.

De venter forsat, at deres endoskopiforretning kommer til at stå for den primære vækst. I regnskabsåret 2022/23 stod denne del af virksomheden for 56 pct. af omsætningen. 

Organisk vækst er udviklingen i et selskabs forretning, der ikke er et resultat af opkøb. Det er et udtryk for, hvordan det går med salget af selskabets produkter eller tjenester.

I 2023/24 forventer de en EBIT-margin før særlige poster på 8-10 pct., mens den i år landede på 6,3 pct.

EBIT-marginen kaldes også for overskudsgraden, og den følges nøje af investorer og analytikere, da nøgletallet er et udtryk for, hvor stor en del af omsætningen i virksomheden, der er tilbage, når selskabet har betalt sine driftsomkostninger.

Senere onsdag offentliggør Ambu årsrapport for det skæve regnskabsår 2022/23. 

Læs også: Ambu rammer analytikernes forventninger

Læs også: Danske aktier på toppen af Europa