Henter kommentarer

Her er husjagten mindst sjov


Det er mindre sjovt at gå på husjagt i særlig én del af landet.

Det vurderer Peter Jayaswal, direktør for Realkredit og ejendomsfinansiering i Finans Danmark på baggrund af nye tal fra udviklingen på det danske boligmarked.

»I københavnsområdet er der, som det eneste sted i landet både færre huse til salg, som også står til salg i kortere tid. Det kan gøre det mindre sjovt at være på husjagt her end andre steder i landet,« forklarer han.

Det skal ses i lyset af, at bredt set er kommet flere til salg-skilte foran husene i Danmark end end for et år siden. Det gælder ikke alle steder i landet. Nogle steder er udbuddet skrumpet. En rød tråd er dog, at  husene sættes til salg til højere priser, og at aktiviteten på husmarkedet er højere end på samme tidspunkt sidste år.

Læs også: Advokat fik 2158 kroner i timen for arbejde med ejendomsvurderinger

»Er man på udkig efter et hus, er der nogle steder i landet kommet flere valgmuligheder over det seneste år, mens der andre steder, er færre huse at vælge imellem. Vi kommer dog fra en situation med historisk få huse til salg, så der er ikke tale om et stort udbud af huse til salg. Tiden, som husene annonceres på nettet, er også steget de fleste steder, og det giver bedre betænkningstid for køberne,« forklarer Peter Jayaswal.

Ved udgangen af november var der til salg-skilte foran 30.920 huse i Danmark. Det er 1.700 huse flere end for et år siden. Der er flere huse til salg i Jylland og på Fyn, mens der omvendt er færre huse til salg i hovedstadsområdet og på Øst-, Vest- og Sydsjælland. 

Et hus står typisk til salg i godt seks måneder. Det er ifølge Finans Danmark cirka en uge længere end for et år siden. Huse står – med ni måneder – længst tid til salg i Nordjylland og Vestjylland, oplyser brancheorganisationen.

Læs også: Børshus ser stort potentiale i dansk aktie

Læs også: Advarer mod ændring - det vil 'skabe store rystelser'