Henter kommentarer

| Opdateret

Kendt investor satser på ny dansk aktie


En ny dansk softwarevirksomhed er på vej på børsen.

En af dem, der har set et potentiale i den nye softwareaktie er porteføljeforvalter Thomas Tang, der står i spidsen for kapitalforvalteren MediumInvest. Her ligger fokus på små og mellemstore selskaber, og det betyder, at kapitalforvalteren har set nærmere på Relesys, der vil børsnoteres for at skaffe kapital til at øge salget og komme ud på nye markeder.

Selskabet har udviklet en app, der gør det lettere for virksomheder at kommunikere med ansatte, som ikke arbejder fast ved en computer. Ligesom andre SaaS-selskaber er Relesys løsning en, som kunderne kan tilgå online og betale via abonnement.

Læs også: Kommentar: Sådan får du oddsene i din favør

»Jeg synes, at de har et godt produkt og en attraktiv kundeportefølje med nogle imponerende navne,« forklarer Thomas Tang.

Relesys’ kundeliste tæller i alt 160 forskellige kunder, blandt andre Vestas, Bauhaus, Matas, Søstrene Grene, Telia og Salling Group. Selskabets vigtigste marked er det danske, men selskabet har kunder i 82 forskellige lande.

En af årsagerne til, at MediumInvest er gået ind i Relesys-aktien er selskabets ledelse.

Relesys fokuserer med egne ord på på at gøre »den interne kommunikation, onboarding, medarbejderudvikling og drift mere intuitiv samt engagerende for medarbejderne. Relesys fokuserer på målgruppen også kendt som ’non-desk workers’. Det er den del af arbejdsstyrken, der ikke har en computer som deres primære arbejdsredskab. Løsningen leveres i form af en app, der er skræddersyet til den enkelte virksomheds behov.« Vis mere

»Vi kan rigtig godt lide ledelsen, som har leveret imponerende resultater. Det er værd at lægge mærke til, at de har overskud på bundlinjen og har opbygget virksomheden uden at hente ekstern kapital,« udtaler Thomas Tang og tilføjer:

»Det viser, at de rent faktisk kan tjene penge.«

Relesys havde i tredje kvartal i år en årlige tilbagevendende omsætning (ARR) på 29,6 mio. kr, og en samlet omsætning på 33,3 mio. kr. Væksten skal opnås ved at hjælpe andre virksomheder med» udfordringer som lavt engagement og involvering fra medarbejderne, muligheden for udvikling og onboarding, ineffektiv envejskommunikation samt manuelle processer,« oplyser Relesys.

Han vurderer samtidig, at Relesys’ mål og ambitioner er realistiske. Relesys har blandt andet et udtalt mål om at vokse 35-41 pct. om året frem mod 2024.

Relesys vil med børsnotering sætte fart på den udenlandske ekspansion ved blandt andet at bevæge sig ind på markedet i Storbritannien, USA og DACH-regionen, som dækker over Tyskland (D), Østrig (A) og Schweiz (CH) . Relesys er værdiansat til 250 mio. kr. og vil udbyde 82,8 mio. kr. i børsnoteringen. Vis mere

»Deres forventninger til fremtiden ser opnåelige ud. De har leveret samme vækstrater historisk, som de forventer fremadrettet,« udtaler Thomas Tang.

Kapitalforvalteren kan også regne prisen hjem, og betegner prisfastsættelsen som værende ‘attraktiv’.

Hvor længe forventer du, at I er investeret i aktien?
»Vi laver selv vores fundamentale analyse, og så kommer det an på kursudviklingen. Hvis kursen falder, så bliver vi typisk en endnu større aktionær. Hvis kursen stiger langsomt, så er vi med i lang tid, men hvis den stiger for kraftigt, så kommer vi ikke til at være aktionær helt vild længe,« udtaler han.

Relesys går med børsnoteringen efter at rejse mindst 69 mio. Kr., der primært skal bruges til at sætte fart på væksten.

Tegningsperioden for Relesys udløber mandag, mens resultat af tegningsperioden offentliggøres onsdag 24. november.

Hvis alt går efter planen har Relesys første handelsdag på Nasdaq First North Premier 1. december. Relesys, der har base i København, blev grundlagt i 2014.» Siden virksomheden blev stiftet, har den hvert år skabt overskud og sikret tocifrede vækstrater,« oplyser Relesys.

Læs også: Ambu-analytiker: Derfor stiger Ambu-aktien

Læs også: Ørsted i kæmpe opkøb - trækker tråde til Meta og McDonalds