Henter kommentarer

Kendt tech-investor sætter ord på Kahoot-aktien

Foto: Kahoot
Vis mere

Norske Kahoot formåede at overraske markedet positivt torsdag.

Det var der flere grunde til, vurderer fondschef Mads Christiansen fra NewDeal Invest om Kahoot-aktien, der steg næsten 20 pct. torsdag.

»Tallene var en lille smule bedre, end markedet havde opfattet,« lyder det fra Mads Christiansen i fredagens udgave af Millionærklubben. Han har længe fokuseret på Kahoot-aktien, som også er i hans portefølje. Vi taler om et norsk selskab, der står bag en quiz- og undervisningssapp. Kahoot kom torsdag med regnskabstal, der fik aktien til at flyve op med 19 pct. Kahoot landede en omsætning på 18,4 mio. dollar mod 5,8 mio. dollar i samme periode sidste år. Samtidig opnåede Kahoot et driftsresultat (ebitda) på 8 mio. dollar mod et minus på 2,8 mio. dollar i samme kvartal sidste år.

Mads Christiansen fremhæver, at analytikere torsdag lagde vægt på, at Kahoot fremviste positive bundlinjetal, men for ham var det ikke så afgørende.

»Det er på en eller anden måde fuldstændig irrelevant, for det afhænger af, hvor meget de investerer,« forklarer han i podcasten.

Mads Christiansen hæfter sig derimod ved, at Kahoot gentog sin ambition om at blive dobbeltnoteret på børsen i USA i 2021, hvilket blev taget godt imod af investorerne.

»Det kan markedet rigtig godt lide, fordi amerikanerne er bedre til at prissætte tech-selskaber højt. De er mere vant til, at der er en negativ bundlinjen og se på den lange bane og det lange perspektiv, end vi nødvendigvis er i Europa, og det tror jeg, at markedet godt kunne lide,« udtaler Mads Christiansen.

Han påpeger samtidig, at Kahoot i højere formåede at forklare sit potentiale under selskabets investor call torsdag.

»De bliver en platform for undervisning, hvor undervisere kan lave indhold, som de kan sælge videre til virksomheder og skoler osv. Det bliver en bedre måde for eksempel at onboarde medarbejdere for virksomheder, hvor man får et mere effektivt onboardflow,« udtaler Mads Christiansen.

Et andet eksempel på potentialet i læringsdelen af Kahoot-appen kunne ifølge fondschefen være, at én underviser udvikler indhold til at uddanne for eksempel tillidsfolk fra forskellige virksomheder.

Mads Christiansen understreger, at han er langsigtet investeret i aktien, der i løbet af de sidste 12 måneder er steget med 17 pct. Det er på trods af, at Kahoot-aktien dykkede med 25 pct. i begyndelsen af juli. Det skete, efter selskabet kom med en handelsopdatering om, at man oplevede en opbremsning i antallet af betalende brugere i selskabets app.

Læs også: Dansk storinvestor har spottet stort potentiale i disse små grønne aktier

Læs også: Se karaktererne: Aktiedarling scorer 12-tal – to andre falder igennem med 2-tal