Henter kommentarer

Markedsstrateg om resten af 2021: Det tror jeg på


Der er især grund til at fokusere på finansaktierne til anden halvdel af 2021.

Det vurderer Ben Laidler, der er global markedsstrateg hos den globale investeringsplatform, eToro. Han tror især på, at cykliske aktier vil klare sig godt året ud. Han peger samtidig på to ting, som investorer kan forvente resten af året: Lavere afkast, og større udsving på aktiemarkedet.

Det ændrer dog ikke på, at visse dele af aktiemarkedet ser interessant ud i hans øjne.

»Vi har en overvægt i small cap-aktierne og i value-aktierne,« forklarer Ben Laidler i en kommentar tirsdag.

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

For ham at se fremstår de cykliske dele af aktiemarkedet mest attraktivt. Vi taler om den type af selskaber, der nyder godt af, at økonomien buldrer derudaf. Det gælder blandt andet råvareaktier samt især finansaktierne.

Tech-sektoren fremstår nogle steder også interessant, fordi der er udsigt til en strukturelvækst, og fordi flere af selskaberne har en stærk balance. Teknologiaktierne vil dog halte efter cykliske aktier på grund af teknologiaktiernes høje værdiansættelser, spår Ben Laidler

»Vi ser billigere og mere internationale muligheder i takt med, at Europa indhenter USA, mens Japan og Emerging Market-aktierne formodentlig kommer til at følge trop,« forklarer han.

Ben Laidler lægger samtidig vægt på, at amerikanske selskaber på stribe opjusterer deres forventninger til fremtiden, hvilket vil virke som en modvægt til, at den amerikanske centralbank forventes at begrænse dens obligationsopkøb.

Investorer bør dog forvente, at afkastet bliver lavere i andet halvår af 2021. Det skal dog ses i lyset af den stærke start på året, bemærker Ben Laidler.

Investorer bør samtidig forberede sig på større udsving på finansmarkederne, vurderer Ben Laidler. Han henviser til, at VIX-indekset - også kaldet Frygtens Indeks - befinder sig på et lavpunkt.  VIX-indekset måler forventede kursudsving i det toneangivende S&P 500-indeks via optionsmarkedet.

»Tredje kvartal plejer at være den værste del af året, men vi vurderer, at det er mindre relevant nu her på grund af pandemien,« skriver han.

Vix bruges ofte som en frygtmåler for stemningen i aktiemarkedet, fordi stigninger i Vix-indekset indikerer kursfald på aktiemarkedet.Det kan du læse mere om her.

Læs også: Markedsudsigt for andet halvår – modreaktioner truer

Læs også. Investor udnyttede massive fald – ser stort potentiale i 2 danske darlings