Henter kommentarer

Nordnet om dansk darling: Hvis ikke aktien stiger, vil det være skuffende


 

Novo Nordisk-aktien står til at stige i mandagens børshandel. 

Det påpeger Nordnets investeringsøkonom Per Hansen i en kommentar om den danske medicinalmastodont, der har specialiseret sig inden for diabetes- og fedmemedicin. 

»Andet end en vis eller betydelig positiv kursreaktion vil være skuffende,« lyder det fra Per Hansen.

Læs også: Børshus anbefaler at købe dansk folkeaktie - mener de sidder med en trumf

Novo Nordisk-aktien står ifølge ham til at stige, efter Novo Nordisk i weekenden fremlagde data, der viste lægemidlet Wegovy mindsker risikoen for hjerte-kar-tilfælde med 20 pct. i forhold til placebo.

»Det bør ikke være et spørgsmål, om aktien stiger, men mere hvor meget og i hvilket omfang gode data allerede er en del af investorernes forventninger,« forklarer Per Hansen.

Det er på trods af, at vækstforventningerne til udviklingen for Novo Nordisk de kommende år i hans optik allerede er ganske høje.

Læs også: Analytiker om Novo Nordisk-konkurrent: 'Det kan blive et af de bedstsælgende lægemidler nogensinde'

På fedmemarkedet finder man også Novo Nordisk-konkurrenten, Eli Lilly, der fornylig fremlagde tal for dets middel 'Zepbound'. Investeringsøkonomen mener dog, at Novo Nordisks modsvar  i weekenden virker meget potent. 

»Novo Nordisk synes løbende at være et skridt foran, eller så har de i andre henseender noget ekstra at lægge til,« bemærker han.

Du kan læse mere om Eli Lilly i Sundhedsinvestor har godt øje til amerikansk gigant: 'Et godt selskab med en dygtig ledelse'