Henter kommentarer

Ny lussing til Jyske Bank


Investorerne har sendt aktiekursen nedad og nu har kunderne også sendt en syngende lussing til Jyske Bank.

Loyalty Group har adspurgt næsten 4400 danske privatkunder om, hvor tilfredse og loyale de er over for deres bank. Når det kommer til loyalitet, falder Jyske Banks score med 7 pct. Det er kun overgået af Danske Bank, der falder 9,2 pct., skriver Finans.

»På flere punkter ser Jyske Banks situation værre ud end Danske Banks. Jyske Bank går bl.a. kraftigt tilbage og havner helt i bund for ”værdi for pengene”, som viser, om kunderne oplever sammenhæng mellem kvalitet og pris. Det vil betyde mere for en kundes lyst til at blive end det generelle omdømme,« siger Mikkel Korntved, direktør og seniorrådgiver i Loyalty Group til Finans.

I videoen ses udviklingen i markedsværdien pro anno for bankerne i OMX CPH Banks GI-indekset. Grafikken er lavet via Flourish Studio.

Hos Jyske Bank ønsker kommunikationsdirektør Erik Qvirin Hansen ikke at forholde sig til undersøgelsen, men påpeger dog over for Finans, at det 'næppe har været befordrende for vores image, at vi har været nødt til at tage hul på den vanskelige diskussion om negative renter på indlån.'

Aktien i Jyske Bank er siden årets begyndelse faldet fra kurs 248. Nu handles Jyske Bank-aktien i kurs 177 kr.

Banken med hovedsæde i Silkeborg har oplevet, at Jyske Bank-aktien er faldet så voldsomt, at koncernen samlet set nu er mindre værd end selve realkredit-forretningen. Det har i en analyse ført til, at en analytiker påpeget, at Jyske Bank skulle overveje at sælge sin realkredit-forretning. Det kan du læse mere om her.

Samtidig har Jyske Bank måtte se til, hvordan banken er vippet af pinden som Danmarks næstmest værdifulde bank. Den plads tilhører nu Ringkjøbing Landbobank, som tidligere på måneden overhalede Jyske Bank. Jyske Bank har fredag før børsens åbning en markedsværdi på ca. 12,8 mia. kr., mens Ringkjøbing Landbobank har en markedsværdi på 13,8 mia. kr.

De er dog begge langt fra Danske Bank, der uden sammenligning er den danske bank, der har den største markedsværdi. Danske Bank har en markedsværdi på 70,9 mia. kr.

Læs også: 4 spændende aktier til 2020: 'Selskabet har en ekstrem stærk position'

Læs også: Ugens aktie: Danske Bank - her er styrkerne og svaghederne