Henter kommentarer

Saxo Bank: 8 grønne aktier med spændende potentiale

Foto: Karl-Josef Hildenbrand
Vis mere

Kernekraft er en interessant investeringsmulighed.

Det vurderer Saxo Banks markedsstrateg, Jessica Amir, med afsæt i, at kernekraft er den næststørste kilde til kulstoffri elektricitet efter vandkraft.

De virksomheder, der er involveret i grøn energi, har produceret nogle af de bedste afkast i 2022 på tværs af globale markeder, påpeger Jessica Amir, der har samlet en inspirationsliste af otte investeringsmuligheder. Dem vender vi tilbage til.

»Alternativt kan man også investere i eksempelvis Uranium ETF. Uanset hvad, så har energisektoren helt generelt klaret sig utrolig godt, og investorerne bør fortsat sørge for, at deres portefølje er investeret heri,« forklarer Jessica Amir og tilføjer:

»Lige nu leder verden desperat efter alternativer til at betale rekordpriser for gas, olie og kul. Her kan kernekraft være en god løsning, idet energikilden ikke blot er vedvarende, men også CO2-neutral og bidrager derfor ikke til de globale temperaturstigninger.«

Nedenfor ses en række aktier, som Saxo Bank har fremhævet, der kan bruges som inspiration til den del af aktiemarkedet:

  1. Uranium Energy
  2. Energy Fuels
  3. Endesa
  4. Duke Energy
  5. NextGen Energy
  6. BWX Technologies
  7. CGN Power
  8. Tokyo Electric Power

Når selskaberne rummer et potentiale, så skyldes det, at energikrisen har fået investorer og politikere til at rette blikket mod kernekraft som energialternativ. Kernekraft står i øjeblikket for 10 pct. af det globale energibehov, men sektoren ventes at indtage en afgørende rolle i fremtidens el- og energiforsyning, bemærker strategen.

Kernekraft har brug for langt færre ressourcer end vind- og solenergi. Mens et gennemsnitligt 1000 megawatt kernekraft anlæg kræver blot 2,6 kvadratmeter for at fungere, har vindmølleparker brug for 360 gange mere landareal, med omkring 460 vindmøller, for at kunne levere samme mængde elektricitet, forklarer Jessica Amir.

Lande som USA, Canada og Japan har da også stort fokus på kernekraft som en primær energikilde og har startet projektet »Clean Energy Ministerial« (CEM), som også omfatter lande som Storbritannien, Rumænien, Polen og Argentina, samt UAE og Rusland.

Den forventede stigende efterspørgsel betyder, at uranforsyningen skal fordobles inden udgangen af 2040 for at imødekomme behovet, anslår World Nuclear Association.

Det tegner godt for uranpriserne og uranvirksomhederne, påpegerJessica Amir.

Investorer bør for hende at se derfor fokusere på  kernekraftselskaber, som har en væsentlig del af deres forretning indenfor kernekraft eller uran-relaterede industrier såsom uranudvinding- og raffinering til kernekraftproducenter og anlægsoperatører.