Henter kommentarer

Skat løfter pegefingeren: Du skal handle nu


Det er nu, man skal handle, hvis årets første lønudbetaling skal være korrekt.

Skattestyrelsen opfordrer til at rette i forskudsopgørelsen, hvis der er sket væsentlige ændringer i indkomst eller fradrag. Det er især i januar, Skattestyrelsen modtager mange henvendelser fra uforstående borgere, forklarer underdirektør i Skattestyrelsen Jan Møller Mikkelsen.

Læs også: Novo Nordisks guldæg indtager førsteplads

»Vi oplever hvert år en stigning i antallet af henvendelser fra borgerne i slutningen af januar, der ikke kan forstå, hvorfor årets første udbetaling er forkert. Det kan være, at de har fået trukket en alt for høj skat, og derfor ringer ind til os. Typisk handler det om, at oplysninger i forskudsopgørelsen ikke er opdaterede. Vi ved jo kun, hvordan borgernes økonomi har set ud tidligere år – ikke hvad de forventer af året, der kommer. Det skal man selv sørge for at oplyse os om,« siger underdirektør Jan Møller Mikkelsen.

Han opfordrer skatteborgerne til at være særligt opmærksom på felterne for indtægt, renter og kørsel, når forskudsopgørelsen skal rettes, da det ofte er i disse, der skal ændres i.

Hvis man når ikke at ændre i opgørelsen inden årets første udbetaling, vil ens ændringer i opgørelsen blive fordelt ud på resten af året, oplyser Skattestyrelsen.

Læs også: 6 teknologier, som bliver større i 2023: 'Der kan man tage pæne gevinster hjem'

Læs også: Simon Richard Nielsen: Boligejere kan rent faktisk selv vælge markant lavere renter