Henter kommentarer

TOSSETIMEN: 4 aktier, der stjæler rampelyset i torsdagens børsåbning


Dagens handel er skudt i gang på fondsbørsen og her er de danske aktier, der løber med opmærksomheden i tossetimen.

I tossetimen, som man kalder tiden fra børsen slår dørene op kl. 9 og en time frem, kan udsvingene på markedet være store. Der er både købere og sælgere, og markedet skal finde en ny balance.

FLSmidth
Aktien i ingeniørgiganten FLSmidth drøner i vejret med 7 pct., efter selskabet torsdag morgen har fremlagt friske regnskabstal for årets tredje kvartal. I går, onsdag, var der også nyt fra selskabet, der kunne fortælle, at topchef Thomas Schulz har valgt at påtage sig en rolle uden for virksomheden, og derfor stopper som administrerende direktør ved udgangen af ​​2021.

Læs mere om regnskabet her.

GN Store Nord
I den anden ende af C25-indekset befinder GN Store Nord-aktien sig, som dykker 2 pct. Læs mere om analytikernes syn på aktien her.

ALK-Abelló
Også medicinselskabet ALK-Abelló har torsdag morgen fremlagt friske regnskabstal. Koncernen klarede sig en del bedre end ventet målt på såvel top- som bundlinje, løftet af et overraskende stærkt salg af allergitabletter, skriver MarketWire. Investorerne sender aktien op med 4,3 pct.

Shape Robotics
Robotselskabet Shape Robotics skraber bunden blandt alle danske aktier torsdag morgen med et fald på 7,7 pct., efter selskabet har fremlagt regnskab for årets tredje kvartal. Regnskabet afslører blandt andet, at omsætningen for kvartalet er faldet med 54 pct. i forhold til samme periode sidste år. Dog ligger omsætningen for årets første ni måneder 9 pct. over samme periode sidste år.

Selskabet venter en omsætning på mellem 14 og 17 mio. kr. for 2021.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Elon Musk sælger Tesla-aktier for milliardbeløb

Læs også: Tidlig pension? Så meget skal du spare op