Henter kommentarer

Vind under vingerne? Det mener analytikerne om Vestas-aktien forud for regnskab


Analytikerne ser et kurspotentiale i Vestas-aktien forud for, at den danske vindmøllegigant kommer med regnskabstal onsdag.

Det viser en gennemgang af analytikerne, som følger den danske vindmøllegigant, ifølge finanstjenesten Bloomberg. Euroinvestor har gentagne gange skrevet om Vestas, og tilbagevendende læsere vil måske, at Vestas er en førende producent af vindmøller, og at selskabet har den højeste installerede kapacitet, der er under service i verden. 

Du kan læse mere om Vestas i Aktieanalysechef ser gode takter: 'For hver dag der går, kommer Vestas et bedre sted hen'.

Ser man på, hvad de professionelle analytikere i bankerne og analysehusene mener om Vestas, så er der overvejende positiv tiltro til aktien.

Det er på et tidspunkt, hvor Vestas-aktien er faldet 6,56 pct. i løbet af de seneste 12 måneder

Der er ifølge Bloomberg 36 analytikere, der har dækning af Vestas-aktien. Af dem har 20 en købsanbefaling, 11 analytikere har en hold-anbefaling, mens 5 af analytikerne har en sælg-anbefaling.

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de aktien vokse med 11,8 pct.

De vurderer, at Vestas-aktien kan bevæge sig imod 210,12 kr. mod den nuværende pris på 187,94 kr. 

Den, der er mest positiv over for Vestas-aktien, er investeringsbanken Citi, der har en købsanbefaling og et kursmål på 300 kroner.

I den modsatte ende af skalaen finder man Barclays, der har en sælg-anbefaling og et kursmål på 101 kr. 

Læs også: Aktieanalysechef ser gode takter: 'For hver dag der går, kommer Vestas et bedre sted hen'

Læs også: Lille dansk biotekselskab banker op