Henter kommentarer

| Opdateret

Teknisk set på indeksene: 'Nu er vi tæt på et Death Cross'


 

Antallet af corona-smittede stiger på verdensplan, hvilket har ført til regionale nedlukninger i bl.a. Spanien, Sydkorea og Japan. Man ser rigtig mange demonstranter gå på gaden i bl.a. Tyskland, Israel og USA, da befolkningen er presset økonomisk.

S&P 500 med åbent ”gab”

S&P 500 har stadig et åbent ”gap” i niveauet 3259-3328 fra første uge af marts. Det amerikanske hovedindeks holder sig stadig over 3200, men grænsen bliver testet flere gange. På dagsniveauet ligger det lange glidende gennemsnit i niveauet 3200 som en støttelinie og man skal tilbage til 9. juli, hvor det lange glidende gennemsnit blev testet som en støttelinie, og tilbage til juni for at indekset var under linien.

På ugebasis ser alle modellerne fortsat stærke ud, da der er en positiv tendens i både Momentum og RSI. RSI har ramt 70. Bollingerkanalen holder fast i sit købssignal fra maj. Den nedre kanallinie ligger i niveauet 3075 som en støttelinie, og den skal brydes oppefra og kursen skal lukke under den kanallinie, før signalet skifter i modellen.

Det lange glidende gennemsnit på 24 uger ligger i niveauet 3000 som en støtteline. Indekset ser stærkt ud, men da flere investorer holder ferie i august, gør det at nogen markedsdeltagere mangler i en periode til at tage beslutninger. Jeg holder meget øje med det amerikanske marked i forhold til, om S&P 500 holder sig over 3200, og at der ikke kommer nogle mærkelige tweets fra Donald Trump, der kan rykke markedet.

Jeg kommer nok til især at holde øje med, hvordan det går med Walt Disney-aktien, fordi den konkurrerer med Netflix. Disney kan ikke rykke ved selve S&P 500-indekset, men det er spændende i forhold til hele streaming-konkurrencen.

Nasdaq Composite – en sand vinder

Der er ikke nogen tvivl, men IT-aktierne har været vinderne i denne omgang. Indekset er steget ca. 20 pct. De sidste 4 uger har indekset konsolideret sig i niveauet 10.500. Det har fået de tre indikationsmodeller til at falde tilbage på ugebasis. RSI er faldet fra 90 til 75 og den samme faldende tendens ses i Momentum på ugebasis.

Det lange glidende gennemsnit på ugebasis er i niveauet 9.200 og det korte glidende gennemsnit er i niveauet 10.200. Nærmeste modstandsniveau er ved 11.000, mens nærmeste støtteniveau er ved 10.000.
Man skal bruge tilbagefald til at samle op i IT-aktierne.

DAX 30 – ny nedtur?

DAX har nu været i en faldende tendens de sidste 8 dage. Indekset lå ellers i en fin stigende tendens, men faldet har ødelagt det positive billede på dagsniveauet og Bollingerkanalen er gået i salg.

På ugebasis ser det fortsat positivt ud for DAX. Bollingerkanalens nedre kanallinie ligger i niveauet 12.000, mens det lange glidende gennemsnit på ugebasis er i niveauet 11.400.

Momentum bevæger sig vandret, mens RSI er faldet tilbage til 65. Nærmeste støtteniveau er 12.200-12.400, mens nærmeste modstandsniveau er ved 13.000-13.200. Der er fortsat et hul i grafen fra februar i niveauet 13236-13.500.

C20 – tæt på signalændring

C20 har fået sit første signal ændret fra april og dengang blev der etableret et ”Golden Cross” på dagsniveauet. Nu er vi tæt på et ”Death Cross” for de glidende gennemsnit på dagsniveauet.
Ser vi det på ugebasis, så ser man svagheden i Momentum og RSI, der begge har etableret en topformation og falder. Faldet er dog aftaget i Momentum. RSI er under 70.

Kursgrafen holder sig dog fortsat over de glidende gennemsnit på ugebasis og den nedre kanallinie er i niveauet 1250, så det er niveauet, vi skal holde øje med de kommende uger. Det næste støtteniveau er ved 1200, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1325.

Det danske marked har haft medvind på grund af vores medicinalaktier i porteføljen. Det har sat sig lidt de sidste uger, men det er nok også forståeligt, for vi er jo også gået fra 900 til ca. 1300 på kort tid. Det bliver spændende at se, hvad Novo, Vestas og de andre tunge selskaber kan gøre ved indekset.

Graferne er taget fra analysesystemet Vikingen.

Læs også: Teknisk Set: Aktien er en oplagt mulighed

Læs også: Sarah Ophelia Møss: Spænder din hjerne ben for dine investeringer?

Læs også: Morten Springborg: Kortsigtet optur for valueaktier aktualiserer langsigtet debat