Henter kommentarer

Børskæmpe sendt ud i vildt dyk – det er der sket

Foto: PHILIPPE LOPEZ
Vis mere

Det japanske teknologikonglomerat Sony falder mere end 7 pct. på børsen

Elektronikmastodonten, der blandt andet producerer spilkonsollen PlayStation, smartphones og tv, dykker efter den amerikanske teknologigigant Microsoft har købt spilproducenten Activision Blizzard i en megahandel. Med købet bliver Microsoft det tredjestørste gaming-selskab målt på omsætning. Microsoft vil kun være overgået af kinesiske Tencent og Sony, ifølge Marketwire.

Læs ogå: Nordnet: 5 grunde til, at danske aktier er raslet ned

Men med Microsofts milliardkøb kan gå hen og gøre tilværelsen mere sur for Sony, lyder vurderingen.

»Når Microsoft tilbyder de største og nyeste spil at blive distribueret via abonnementstjenesten Gamepass, får Sony en megaudfordring i at stå på egne ben i en udmattelseskrig. Sony vil have svært ved at matche Microsoft i form af, hvor mange penge de kan bruge på populære titler,« lyder det fra strateg Amir Anvarzadeh fra Asymmetric Advisors ifølge nyhedsbureauet  AFP.

Læs også: Det glimter under overfladen - store fald skjuler aktie-vinderne

Han har ifølge CNBC i efteråret 2021 anbefalet sine kunder at shorte Sony-aktien og dermed satse på kursfald. Det skete på baggrund af en bekymring for udviklingen i Sonys spildivision.

Activision Blizzard er kendt for at stå bag computerspil som Call of Duty, Diablo, Warcraft og Candy Crush.

Købet af Activision Blizzard sendte Activision-aktien på himmelfærd. Det kan du læse mere om i Microsoft i største opkøb nogensinde: Gamingaktie suspenderet for salg efter kursbrag

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Saxo Bank: Sørg for at have aktier som disse

Læs også: Vestas udråbt som det mest bæredygtige selskab i verden