Henter kommentarer

Bøgerne du SKAL læse - chefstrategens anbefalinger


Hurtige nyheder og kursreaktioner fylder en del på Euroinvestor, men har man brug for at fordybe sig og blive endnu klogere på markedet, kan fagbøger være vejen frem.

Men hvilke bøger skal man så vælge? For at gøre det nemmere har Euroinvestor spurgt en række kendte eksperter, hvilke bøger om investering der er deres absolutte favoritter – denne gang chefstrateg i den danske kapitalforvalter Bankinvest, Jakob Vejlø.

Han finder især den brede teknologiske udvikling i samfundet interessant.

»Udviklingen betyder ekstremt meget for vores økonomiske, sociale og finansielle udvikling,« siger Jakob Vejlø.

  • 'The Second Machine Age – Work, Progress, and Prosperity in a Time of Brilliant Technologies' af Erik Brynjolfsson og 'Den fjerde industrielle revolution' af Klaus Schwab
    »Vi er som investorer nødt til at forstå, hvor verden bevæger sig hen. Begge disse bøger handler om, at vi netop står i en bred og accelererende teknologisk udvikling, der overgår de tidligere industrielle revolutioner. Vi er på vej ind i en tid, hvor vores evne til at producere varer og tjenester øges markant, og hvor udviklingen af nye varer og tjenester accelererer,« lyder det fra chefstrategen, om hvorfor de to ovenstående bøger er interessante.

  • 'AI 2041 – Ten Visions for Our Future' – af Kai-Fu Lee
    Inden for teknologi, er det blandt andet kunstig intelligens, Jakob Vejlø er særligt optaget af. Han er overbevist om, at det kommer til at dominere samfundet.

    »Her kan jeg for eksempel pege på AI2041, der er skrevet af en af verdens førende på området. Han giver et godt bud på hvor vi står henne om 20 år.«

Du kan også se favoritter fra:

Læs også: Foråret får boligsælgerne til at pible frem

Læs også: Simon Richard Nielsen: Inflationens virkelige tragedie er hverken gaspriser eller dyrere Coinoffers