Henter kommentarer

Fra rød til grøn: Her er dit finansielle overblik fredag


Godmorgen og velkommen til dagens finansielle overblik.

Det blev en dramatisk eftermiddag for de danske aktier torsdag. 

C25-indekset afsluttede dagen med et fald på næsten 2 pct., hvilket umiddelbart er det største kursfald i indekset i år.

Det opsigtsvækkende kursfald var voldsomt at se, fortalte en aktiechef til Euroinvestor. Det kan du læse mere om her.

Torsdag bød også på regnskaber fra de store mastodonter Microsoft og Alphabet, og det var to regnskaber, der brød analytikernes indtjeningsforventninger. For Alphabet betød det en stor stigning på 11,4 pct. i eftermarkedet. Det kan du læse mere om her.

Aktierne i Asien er her til morgen også steget, efter de to mastodonters regnskaber faldt positivt ud, skriver Bloomberg.

Dagen i dag byder på regnskaber fra Boozt, og så kommer der udenlandske regnskaber fra Chevron, Schibsted og Exxon Mobil.

Læs også: C25-indekset i hård nedtur, hvor kun to aktier steg: Her er dagens danske vindere og tabere

Dagens finansielle overblik starter i USA, hvor aktiemarkedet tegner sig til at få en god start på fredagen.

Amerikanske aktier står til at flyve op, når markedet åbner i eftermiddag. Futures for det toneangivende indeks S&P-500 indikerer en stigning på over 0,8 pct., mens det teknologitunge Nasdaq står til at stige med over 1,1 pct. Dow Jones-indekset tegner sig til at stige lidt mindre. Futures indikerer, at indekset vil stige med omkring 0,1 pct.

Europæiske aktier ser også ud til at stige, når de europæiske markeder åbner om få timer. Futures for Stoxx 50-indekset, der består af 50 aktier i store europæiske virksomheder, indikerer en stigning på over 0,6 pct.

I Asien er børshandlen allerede i gang.

Japanske aktier stiger også fredag morgen, når man kigger på det ledende Nikkei-indeks, som svinger op med næsten 0,8 pct.

Kinesiske aktier hopper også op fredag. Hang Seng-indekset med base i Hong Kong flyver op med godt 1,7 pct., mens det kinesiske aktieindeks CSI 300 stiger med 1 pct.

Olieprisen stiger en smule fredag. En tønde af den amerikanske WTI-olie koster 83,81 dollar, mens den europæiske Brent-olie koster 89,32 dollar.

Prisen på olie følges nøje af investorer, fordi den kan give en idé om, hvordan verdensøkonomien klarer sig. En stigende oliepris indikerer økonomisk vækst, mens et fald kan være tegn på det modsatte. Geopolitiske faktorer og produktionsbeslutninger kan påvirke udbuddet af olie. Hvis prisen på det sorte guld stiger kan det føre til højere forbrugerpriser og inflation.

Guldprisen stiger også en tand. Guld handles således til en pris på 2.335 dollar pr. ounce.

Guldet er værd at følge, fordi guld opfattes af mange som en sikker havn i krisetider og har historisk klaret det godt i perioder med modvind på aktiemarkedet.

Kryptovalutaen bitcoin falder med omkring 0,65 pct. ifølge Bloomberg. Den digitale mønt koster således 64.373 dollar.

Læs mere: Investerer milliarder i 'bæredygtige' selskaber: Sådan udvælger de aktier

Læs mere: Veteraninvestor advarer om kollaps af amerikanske aktier