Henter kommentarer

Lundbeck overrasker positivt – 'Højeste kvartalsomsætning nogensinde'


 
Hvad er P/E-værdi?
Vis mere

Onsdag morgen er der landet friske tal fra medicinproducenten, Lundbeck.

Lundbeck lander en omsætning på 5044 mio. kr. i første kvartal af 2023, hvilket er et godt stykke over analytikernes forventning om en omsætning på 4802 mio. kr., ifølge estimater indsamlet af Lundbeck selv.

Driftsresultatet målt på EBITDA overrasker også positivt med 1.744 mio. kr. mod ventede 1.264 mio. kr. af analytikerne.

Resultatet efter skat lander på 880 mio. kr., hvilket også overrasker positivt, da analytikerne havde forventet et resultat før skat på 639 mio. kr., viser estimater indsamlet af Lundbeck selv.

Læs også: En aktie springer i øjnene: Her er de mest populære aktier i Folketinget

Til regnskabet lyder det fra administrerende direktør hos Lundbeck, Deborah Dunsire:

»Jeg er meget tilfreds med vores operationelle præstationer i første kvartal. Lundbeck fortsætter med at vise fremragende vækst drevet af vores strategiske brands, hvilket også skaber overskud i første kvartal. I første kvartal af 2023 leverede Lundbeck den højeste kvartalsomsætning nogensinde.«

De produkter der solgte bedst i første kvartal var Brintellix og Rexulti, der stod for et salg på henholdsvis 1077 mio. kr. og 1060 mio. kr.

Læs også: Lau Svenssen: 5 danske aktier, jeg ville købe lige nu

Lundbeck fastholder deres forventninger til omsætningen for helåret 2023, som blev meldt ud i sammenhæng med årsregnskabet for 2022. De forventer en omsætning for helåret 2023 på 19,4-20 mia. kr.

Dog opjusterer de forventningerne til det justerede driftsresultat målt på EBITDA, der nu forventes at lande på 5,1-5,5 mia. kr. mod tidligere 4,8-5,2 mia. kr.

Lundbeck formåede i 2022 at levere en rekordhøj omsætning på 18,2 mia. kr.

Medicinalselskabet, der har hovedkontor i Valby, specialiserer sig indenfor medicin til psykologiske lidelser samt migræne.

Sydbank har for nylig vurderet, at Lundbecks middel ved navn »Brexipiprazol« kan blive en supersællert. Midlet, der udvikles sammen med partneren Otsuka Pharmaceuticals, modvirker vredesudbrud hos personer med alzheimers.

Alzheimers-midlet er endnu ikke godkendt af den amerikanske lægemiddelstyrelse, men Sydbank tror på, at godkendelsen vil være i hus inden for få måneder.

Læs også: Ser potentiale i Bavarians tiltag: 'Man får virkelig noget for pengene her'

Læs også: Aktiechef advarer mod populær aktie: Stor risiko for, at den bliver værdiløs