Henter kommentarer

| Opdateret

Monsenso vil børsno­teres

Vi mener, at vores løsning muliggør distance-behandling af mentale lidelser. Det rammer 125 mio. mennesker om året i Europa, men det er kun 1 ud af 10, der får en passende behandling,' udtaler adm. direktør Thomas Lethenborg.
Vi mener, at vores løsning muliggør distance-behandling af mentale lidelser. Det rammer 125 mio. mennesker om året i Europa, men det er kun 1 ud af 10, der får en passende behandling,' udtaler adm. direktør Thomas Lethenborg. Foto: Monsenso
Vis mere

Trods et særdeles turbulent aktiemarked og en stor usikkerhed omkring konsekvenserne af COVID-19, vil det danske selskab Monsenso børsnoteres til sommer.

Det fortæller adm. direktør i Monsenso, Thomas Lethenborg, ifølge Børsen. Selskabet står bag en app, der sammen med en webportal forbinder brugerne med psykologer, psykiatere og terapeuter.

Målet er at levere bedre sundhedsløsninger til flere folk til en lavere pris.

Over for Børsen forklarer adm. direktør i Monsenso Thomas Lethenborg, at børsnoteringen var planlagt længe inden coronavirussen brød frem.  Folkene bag Monsenso valgte dog at gå videre med børsnoteringen.

Læs også: Investeringsekspert: Der kommer endnu et dyk

»Det har vi, fordi vi synes, at vores forretning, vores forretningsmodel og det produkt, vi leverer, er særdeles relevant i en COVID-19-tid,« udtaler han til avisen.

Via app'en kan brugerne for eksempel angive, om de har taget deres medicin, hvor meget de har sovet, ligesom de kan bedømme deres velvære på en række parametre. Det gør det lettere for eksperter at hjælpe brugerne.

»Vi muliggør, at patienter kan dele deres sundhedsdata med deres klinikere på distancen, så klinikerne kan se, hvordan patienterne har det, og prioritere den rigtige behandling til de rigtige personer på det rigtige tidspunkt,« forklarer Thomas Lethenborg til Euroinvestor.

»Når patienterne taler med eksperterne vil det ske via video- og telefonkonsultationer, men på baggrund af et datagrundlag, som man kan læne sig op ad,« forklarer Thomas Lethenborg til Euroinvestor.

Læs også: Chemometec opjusterer på driften: Dette giver besparelser

Han forklarer samtidig, at der også er et stort potentiale i udlandet.

»Vi synes, at der er et stort potentiale for at komme bredt ud. I 2019 hentede vi over 50 pct. af vores omsætning i udlandet. Vi har allerede vores løsning i ni lande, og planen er med de igangværende projekter at være til stede i 11 lande inden udgangen af 2020,« udtaler han

Selskabets hovedfokus ligger i Danmark, Storbritannien, Australien samt Tyskland, Frankrig, Spanien og Italien.

»Vores kunder er bredt set sundhedsaktører - i dansk sammenhæng er det kommuner, regioner samt private, praktiserende psykiatere og psykologer. I udlandet er det i højere grad medicinalselskaber, så vi internationalt går til markedet med samarbejdspartnere,« udtaler Thomas Lethenborg til Euroinvestor.

Hvert år bliver 38 pct. af Europas befolkning ramt af hjernelidelser, ifølge Monsenso.

Ifølge selskabet er det kun 10 procent af dem, der får den rette behandling

Du kan finde flere oplysninger på selskabets hjemmeside her.

Læs også: Porteføljeforvalter peger på undervurderet aktie: 'Der er stor upside'

Læs også: Privatinvestor om ny nedtur: Det her skal du passe på