Henter kommentarer

Porteføljeforvalter: 3 bøger, der er værd at læse


Hvilke bøger bør du læse for at blive klogere på aktiemarkedet? Det spørgsmål har Euroinvestor stillet porteføljeforvalter Johannes Møller fra den danske formueforvalter MW Compounders, hvor man fokuserer på såkaldte compounder-aktier. Det er aktier i selskaber, der år efter år har været gode at være investeret i.

Nedenfor peger han på en række bøger, som han mener, at du med fordel kan kaste dig over, hvis du gerne vil være klogere på aktier, selskaber og investering

Læs også: Som ung brugte hun hele børneopsparingen på et gulvtæppe i en lejebolig – i dag kan hun gå på pension 10 år før tid

The Ivy Portfolio: How to Invest Like the Top Endowments and Avoid Bear Markets
Det er en bog, som handler om de forskellige universitetsfonde og hvordan de vælger at investere.

Bogen udforsker investeringsstrategierne anvendt af Ivy League universitetsfonde, især Harvard og Yale. Bogen, der er skrevet af Mebane Faber og Eric Richardson, beskriver, hvordan disse fondes diversificerede og risikoafbalancerede tilgange kan efterlignes af private investorer. Den giver samtidig en idé om, hvordan man kopierer modeller, der har vist sig robuste i forskellige markedsforhold. 

Bogen dækker også taktikker til at undgå store tab under bjørnemarkeder. Desuden giver den indsigt i alternative investeringer og assetklasser, som normalt ikke er tilgængelige for gennemsnitlige investorer.

Læs også: Vil du investere for dit barn helt uden at betale skat? Her er opskriften

»Det er superinspirerende, fordi det viser, at man får et godt afkast, hvis man investerer i aktier og kan leve med risikoen,« forklarer Johannes Møller.

Hard-Kåre - Historien om en af Danmarks mest succesrige topchefer
Der er tale om en biografi, der handler om Kåre Schultz, der har haft ledende stillinger i store virksomheder som Novo Nordisk, Lundbeck og Teva Pharmaceutical Industries.

Johannes Møller fremhæver bogen, fordi den især handler om hans karriere og ledelsesfilosofi.

»Bogen er interessant, fordi den beskriver en tilgang, der er værdiskabende for aktionærerne. Det er en tilgang, der har fokus på at skabe gode, langsigtede resultat og få tingene gjort,« fortæller Johannes Møller.

Læs også: Har du ejet aktier i mange år? Så kan du muligvis sælge dem skattefrit

The Essays from Warren Buffett - lessons for corporate 
Bogen er en sammenfatning af forskellige årsbreve, som den legendariske value-investor har skrevet til aktionærerne i Berkshire Hathaway. 

Bogen giver et omfattende indblik i Buffetts investeringsstrategier og forretningsfilosofi. Han har med egne ord generelt lært rigtig meget af Warren Buffett.

»Det er en supergod bog, som jeg lærte meget af,« fortæller Johannes Møller.

Det handler jo både om det at være langsigtede og investere i selskaber, der er på en god langsigtet rejse og at have fokus på værdiansættelse. Bogen handler også om, at det gælder om at se markedspsykologien som en hjælpende hånd i stedet for en modspiller, forklarer han.

»Markedet løber altid efter et eller andet - lige nu løber selskaber efter aktier inden for kunstig intelligens. Det giver muligheder andre steder i markedet. Jeg mener, at hvis man skal være en succesfuld investor, så gælder det om at lede efter selskaber, som markedet ikke sætter pris på i øjeblikket,« forklarer Johannes Møller.

Se listen: 50 aktieord, du bør kende

Se listen: 50 kvalitetsaktier