Henter kommentarer

Skandaleramt selskab kan være i fare


Torsdag den 16. marts skulle det danske it-selskab Meew være gået på den svenske minibørs Spotlight.

Men nu bød den 16. marts i stedet for på, at Meews datterselskab, Meew Studios, fik indledt en rekonstruktion ved Sø- og Handelsretten grundet manglen på likviditet.

Det fremgår af CVR-registreret.

Meew består af flere afdelinger, hvor Meew Studios er det klart vigtigste og står for 99 pct. af omsætningen i hele Meew, ifølge de papirer selskabet offentliggjorde, da de planlagde deres børsnotering.

Læs også: 9 mulige aktieguldfugle: 'Det her er vores favoritaktier'

Formålet med rekonstruktionen er at se, om man kan redde en sund aktivitet ud af selskabet, lyder det fra Per Astrup Madsen, som er partner ved DLA Piper og udpeget rekonstruktør, i en artikel hos Finans.

Finans har også spurgt ham om, hvorvidt konkurs er en reel risiko. Til det svarer han:

»Det vil jeg sige ja til. Grunden til, at man har indledt en rekonstruktion er, at man ikke har likviditet til alle omkostninger. Hvis det ikke lykkes med en rekonstruktion, så må den naturlige konsekvens være, at man må indstille driften ved en konkurs.«

Læs også: Kapitalforvalter afviser kæmpe frygt

Meew har været i et større medie stormvejr de seneste uger, som startede, da en række medier herunder Frihedsbrevet og Euroinvestor kunne afdække, at administrerende direktør og stifter i Meew, Armin Kavousi, havde løjet om sit cv.

Meews stifter og nu hedengangne administrerende direktør, den 36-årige dansk-iranske Armin Kavousi, havde nemlig slået sig op på at være neuroforsker, kaldt sig doktor, og brystet sig af en master i neurovidenskab fra det britiske universitet Aston University.

Kavousi havde desuden oplyst, at han har en bachelor i marketing fra Syddansk Universitet.

Alt sammen viste sig at være løgn.

Læs også: Fyret topchef lægger sig fladt ned: 'Jeg har opført mig ubetænksomt'

Det fik efterfølgende bestyrelsen i Meew og Armin Kavousi til at beslutte, at han skulle trække sig fra sine poster i IT-selskabet og sælge alle sine andele af Meew.

Det fik senere flere storinvestorer til at trække sig fra Meew, og til sidst blev børsnoteringen også droppet.

Udover Meew Studios består Meew af datterselskaberne Meew Invest, Meew Audio, Phoneloan og Curvex, der sælger en særlig hjernescanner, som mange medier har skrevet om.

Læs også: Lau Svenssen: 'Det er den mest undervurderede aktie'

Læs også: Så meget tror Danske Bank, at Novo-aktien skal stige